«Змінюється завдяки українцям». Фудблогерка Gastroberlin про те, де шукати борщ у Берліні, та найцікавіші ресторани від українців
Фуд-блогерка @GastroBerlin Оля, яка має понад 100 тисяч підписників у Instagram розповіла для NV Food про те, як заснувала свій блог та секрети успішності. Нині пропонуємо підбірку п’яти рекомендованих нею закладів, відкритих українцями у Берліні.
У інтерв'ю Оля поділилася своїм поглядом на ресторанну сферу в Німеччині та порівняла її з українською та іншими іноземними. Стало зрозуміло, чому бізнеси, які відкривають іммігранти мають успіх, як цьому сприяє сама атмосфера в столиці та менталітет німців. Окрім цього, фуд-блогерка назвала улюблене місце, де можна скуштувати смачний борщ та просто знайти українську кухню. Тож яка різниця із Києвом, чи є схожі ресторани в Берліні, та чи можете ви стати успішним фуд-блогером дізнайтеся у інтерв'ю. А поки пропонуємо подивитися рекомендовані місця зі смачною їжею та напоями.
1. Die mit den Kirschen
Заклад української кухні з сучасним баченням, що знаходиться в Шарлоттенбурзі. Оля розповіла, що ресторан добре відомий своїм домашнім вишневим лікером, який має особливо цікаву подачу, та живою музикою. Тут можна скуштувати банош, шашлик, млинці з сиром та лососем, а також вареники з буряковим пюре. Порадують десерти, серед яких брауні та фірмовий під назвою Та, яка з вишнями. З напоїв є коктейлі, кава, вино та український узвар. Заклад просторий та має класичний інтер'єр у стриманих темних кольорах.
2. Guzulka
Як описала Оля, це міце відчувається як затишні гостини у гуцульської родини. Сюди варто прийти за цікавим інтер'єром та смачними галушками, котлетою по-київськи та особливим борщем з різними закусками. Всередині вам запропонують одягнути закарпатський стрій та сфотографуватися на яскравих локаціях із автентичними елементами інтер'єру. Тут часто святкують дні народження, весілля та інші свята. У меню також є безліч традиційних українських страв та закусок. Наприклад, голубці, деруни, ковбасні нарізки, соління тощо.
3. Slava Berlin
Варто завітати за різноманітними цікавими видами вареників, як от з чорницею та медовим кремом, за фісташково-малиновими оладками та наполеоном. Ресторан також славиться своїми настоянками та борщем, окрім того, що тут красиво виглядають макові млинці із вишнею, є гранатова наливка, яку можна замовити до баношу з овечим сиром. Борщ тут подають із зеленню, капустою та шматочками свіжого хліба.