Починається (не) з кави. День із життя рестораторки і шефині, яка керує двома закладами в Італії
Популярна блогерка Розі Майо (Rosie Maio), яка має більше пів мільйона підписників у YouTube у одному зі своїх відео показала, як виглядає день її мами-шефині. Жінка володіє двома ресторанами в Італії і готує на кухнях обох.
День італійки починається із господарства. Вона годує тварин або займається іншими необідними хатніми справами. Далі вони з дочкою їдуть на роботу у перший ресторан, однак зупиняються у пекарні, щоб придбати на сніданок бріоші. Вже на місці першочергово жінка готує каву — це еспресо макіато, найбільш поширений ви кави із додаванням невеликої кількості молочної пінки — і п'є його зі своєю булочкою із родзинками.
Як розповідає Розі, найбільшою пристрастю її мами є робота на кухні, тож та відправляється саме туди щоб почати налагоджувати роботу своєї команди. Кожного ранку жінка змінює меню закладу, і саме вона вирішує, які страви подавати. Тож того дня це були щонайменше ньокі у томатному соусі з моцарелою, салат із пастою, м’ясо на грилі, смажені кальмари, телятина у соусі з тунця та мільфей з баклажанів, і фрукти на десерт.
Розв’язавши деякі організаційні питання з командою та телефоном, вона готує каву для свого чоловіка та батька Розі, а також ще одну собі. Шефиня власноруч допомагала вантажити продукти та коробки у грузовик, щоб переправити у інший свій ресторан. Блогерка коментує, що її мама проводить величезну кількість часу у супермаркеті під час покупок. Тож половину відео зайняли саме кадри під час закупів рестораторки.
До 12 години потрібно встигнути допомогти своїм кухарям із приготуваннями, адже це саме та година, коли заклад відчиняється на обід. Страви розвозять також у запакованому вигляді, щоб нагодувати близько 200 осіб щодня. Попри те, що роль мами — постійно продовжувати готувати для гостей, вона також допомагає сервірувати страви на видачі. Кожна страва має бути свіжою, а підноси з їжею повні. Як каже Розі «Я не знаю як вона це робить», адже жінка сама на кухні відтворює ті самі страви знову та знову. Паралельно вона приймає продукцію та відповідає на поточні питання. На відео можна побачити, як жінка у постійному русі смажить, варить та куштує різні страви. Від грилювання, вона переходить до соусів, приготування пасти власноруч та до фритюру.
Близько третьої години наступає обідня перерва, де усі працівники обирають чим хочуть пообідати. На тарілці у мами Розі можна розгледіти овочі, як от перець та капуста. Після перекусу вона займається пранням для закладу та знову повертається на кухню, щоб почати готувати для іншої приватної події на наступний день. У меню, розповідає блогерка, молдовсько/румунські страви, оскільки мама дівчини молдаванка. Готують сарму, начинені капустяні листи, млинці та особливий «суп» (як сказала блогерка), який є курячим бульйоном, що далі перетвориться на холодець.
Мама Розі вкотре відправилася на закупи у гіпермаркети, і дорогою вони з дочкою заїхали у кондитерську, щоб взяти кілька десертів і з'їсти в машині. Опісля близько 7 години шефиня вже працює у іншому ресторані, де в неї у помічниках лише двоє людей. Меню цього закладу високого класу повне морепродуктів, як от креветки, молюски, раки та восьминоги й інших вишуканих страв. Хоча є й більш приземлені бургери, грильоване м’ясо, фрі та піца. Окрім основних страв, мама Розі готує десерти, але вже після закриття ресторану. Вона сама обирає, що хоче приготувати та слухає власні відчуття. Того вечора шефиня готувала меренговий торт та рикотові чизкейки для наступного дня.
Сім'я разом ввечері відправилася їсти кавун після робочого дня. Як видно із зафільмованих частин, італійці можуть пити каву лише зранку, але кілька разів, до того ж сніданок у них зазвичай солодкий, а обід та вечеря достатньо легкі та овочеві. Розі у своїй розповіді згадувала, що італійські трапези складають з першої страви — зазвичай пасти, другої м’ясної чи рибної страви, а далі йдуть овочі та фрукти на десерт. Прикметно, що рестораторка постійно сама управляє закупами, вирішує багато питань від командних до меню. Протягом роботи вона готує те, що їй самій до смаку, від італійської до молдовської кухні, від м’яса до десертів.