Замість фаршированих яєць. Простий рецепт вишуканої закуски з варених яєць із пряними травами

20 березня 2024, 04:18

Трапляється, що кількість варених яєць перевищила вашу спроможність їх з'їсти. Тим паче у такому нецікавому вигляді. Пропонуємо вам рецепт закуски, яка має вишуканий вигляд та приємний пряний смак.

Що може бути простіше від використання яєць як закуски на святковий стіл. Із розумінням цієї простої філософії, представляємо закуску із яєць, для начинки яких вам не потрібні якісь особливі інгредієнти. Використайте блендер, щоб усе змішайте та насолоджуйтеся красою на вашому столі.

Реклама

Закуска з яєць із травами

Закуска з яєць (Фото: Instagram @tfimb)
Закуска з яєць / Фото: Instagram @tfimb

Інгредієнти:

  • 10 великих яєць
  • 6 ст.л. жирних вершків
  • 1 столова ложка діжонської гірчиці
  • 1 ч.л. білого оцту
  • Кошерна сіль і чорний перець, за смаком
  • 1 ст.л. дрібно нарізаного кропу, плюс невеликі гілочки для посипання

Спосіб приготування:

  1. Якщо у вас є вже готові варені яйця — використовуйте їх. Коли ні, то наповніть велику каструлю водою наполовину, потім доведіть воду до кипіння. Шумівкою обережно опускаємо яйця в киплячу воду. Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і залиште яйця варитися на 10 хвилин. Вийміть яйця з води і поставте під холодну воду до повного охолодження.
  2. Почистіть яйця і розріжте навпіл уздовж. Жовтки викладаємо в чашу електричного міксера. Додайте жирні вершки, гірчицю та оцет, посоліть і поперчіть. Збийте суміш до легкої та пухнастої консистенції, періодично зіскрібайте з боків на півдорозі.
  3. Додайте кріп. Перекладіть суміш у поліетиленовий пакет, що закривається, або кондитерський мішок і відріжте куточок. Викладіть у кожну половинку яєчного білка. Зверху прикрасьте гілочками кропу та присипте красивими та ароматними спеціями чи свіжомеленим перцем.
Показати ще новини