З екзотичним смаком. Як створити справжній делікатес з кабачкового варення
Неймовірна кількість способів приготування кабачків охоплює й солодкі рецепти, серед яких найбільш екзотичним можна назвати варення з ананасовим соком.
Серед звичних рецептів варення, які вже вивчені на пам’ять, все частіше стали з’являтися незвичайні, які сміливо можна віднести до екзотичних. Приготуйте кабачкове варення з лимоном та ананасовим соком і станьте королем літніх десертів.
Як приготувати варення з кабачків, лимона та ананасового соку
Інгредієнти
Кабачки — 800 г
Ананасовий сік — 750 г
Цукор — 350 г
Лимон — 1 шт.
Куркума — дрібка
Кардамон, кориця, гвоздика — за смаком
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки.
Помийте кабачки, зніміть з них шкірку, видаліть насіння та наріжте дрібними кубиками.
Помийте та почистіть лимон. Шкірку, за бажанням, залиште на цедру, а з м’якоті вичавить сік.
Візьміть зручну широку каструлю та змішайте у ній кабачки, ананасовий сік, лимонний сік, цукор, кардамон, куркуму.
Поставте каструлю на середній вогонь і протягом декількох годин варіть варення. Воно має виваритися до густого стану, а кабачки мають стати прозорими, на вигляд, як цукати.
За рецептом у вас має вийти не більше одного літру делікатесного варення.
Смачного!