Без зайвих витрат. Простий рецепт запашного варення з шовковиці на зиму

19 червня 2024, 11:08

Власники шовковиці знають, що дерево дає кілька врожаїв за сезон і не скористатися хоча б одним з них справжній злочин.

Багата на вітаміни та мінерали шовковиця у свіжому вигляді може навіть знизити тиск, а у вигляді варення нагадує про літо, радує незвичайним неповторним смаком й ідеально підходить для десертних страв.

Реклама

Як приготувати варення з шовковиці

Інгредієнти

Шовковиця — 1 кг

Цукор — 1 кг

Сік лимонний — 2 ст. л.

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки.

Переберіть шовковицю

Помийте цілі ягоди та видаліть плодоніжки.

Візьміть зручну глибоку каструлю, висипте у неї ягоду, засипте цукром та залиште на дві-три години, щоб вона пустила сік.

Потім поставте каструлю на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.

Як тільки варення закипить, зменште вогонь до мінімуму та проваріть його ще 15−20 хвилин.

Додайте лимонний сік за кілька хвилин до закінчення приготування.

Розлийте готове варення у банки, закрийте кришками та переверніть до гори дном до повного охолодження.

Насолоджуйтесь смаком варення, використовуючи його при приготуванні тостів, додавайте у йогурти, в начинку для пирогів або поливайте морозиво.

Смачного!

Показати ще новини