Без зайвих витрат. Простий рецепт запашного варення з шовковиці на зиму
Власники шовковиці знають, що дерево дає кілька врожаїв за сезон і не скористатися хоча б одним з них справжній злочин.
Багата на вітаміни та мінерали шовковиця у свіжому вигляді може навіть знизити тиск, а у вигляді варення нагадує про літо, радує незвичайним неповторним смаком й ідеально підходить для десертних страв.
Як приготувати варення з шовковиці
Інгредієнти
Шовковиця — 1 кг
Цукор — 1 кг
Сік лимонний — 2 ст. л.
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки.
Переберіть шовковицю
Помийте цілі ягоди та видаліть плодоніжки.
Візьміть зручну глибоку каструлю, висипте у неї ягоду, засипте цукром та залиште на дві-три години, щоб вона пустила сік.
Потім поставте каструлю на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.
Як тільки варення закипить, зменште вогонь до мінімуму та проваріть його ще 15−20 хвилин.
Додайте лимонний сік за кілька хвилин до закінчення приготування.
Розлийте готове варення у банки, закрийте кришками та переверніть до гори дном до повного охолодження.
Насолоджуйтесь смаком варення, використовуючи його при приготуванні тостів, додавайте у йогурти, в начинку для пирогів або поливайте морозиво.
Смачного!