Запашне та прозоре, як мед. Як приготувати варення із дині лише з трьох інгредієнтів
Приготуйте варення з дині та лимону й відчуйте літнє тепло посеред холодної зими.
Варення з дині - неймовірна смачна, запашна страва на десерт. Прозоре, як мед, воно смачне само по собі, а також ідеально поєднується з млинцями, оладками, сирниками, та навіть зі звичайним білим хлібом. Отже, варіантів не має - потрібно готувати. Тим паче рецепт складається лише з трьох інгредієнтів.
Як приготувати варення з дині та лимону
Інгредієнти
Диня (очищена) — 1 кг
Цукор — 800 г, якщо диня не дуже солодка — 1 кг
Лимон — 1 шт.
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки.
Помийте диню, почистіть шкірку та наріжте шматочками середнього розміру.
Також помийте лимон, а потім наріжте його дрібними кубиками. Обов’язково видаліть з м’якоті кісточки, інакше варення вийде з гірким присмаком.
У зручній ємності перемішайте диню з лимоном, засипте цукром і залиште на кілька годин, щоб фрукти пустили сік.
Потім поставте фрукти з цукром на середній вогонь, періодично помішуючи, доведіть до кипіння, зменште вогонь і продовжуйте варити 15 хвилин.
Зніміть пінку, якщо вона утворюватиметься у процесі приготування.
Через 15 хвилин вимкніть плиту та залиште варення до повного охолодження.
Повторіть процес відварювання варення ще два рази.
На третій раз розлийте варення, що прокипіло, закрийте кришками та залиште остигати.
Переставте варення для зберігання у сухе прохолодне місце.
Смачного!