Ні хвилини зайвого часу. Як зварити на зиму яблучне варення з лимоном у духовці

16 серпня 2024, 17:05

Смачне яблучне варення часточками у духовці - ідеальний варіант солодкої заготівлі на зиму без зайвих зусиль.

Увага всім кулінарам, з’явився найбільш ледачий спосіб приготування яблучного варення. Тепер, завдяки простому рецепту, його можна зварити в духовці, та ще й з додаванням лимона. Отже, покваптесь поповнити зимові запаси солодким делікатесом швидкого приготування.

Реклама

Як приготувати яблучне варення з лимоном в духовці

Інгредієнти

Всі інгредієнти можна брати у необхідній вам кількості.

Яблука — 1,2−1,3 кг

Лимон (не великий) — 1 шт.

Цукор — від 2 ст. л. і за смаком

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки.

Помийте яблука, розріжте навпіл, видалить серцевину та наріжте на дрібні шматочки або часточки.

Покладіть яблука у форму для випікання.

Помийте лимон і також наріжте дрібними кубиками разом зі шкіркою.

Перемішайте лимон з яблуками.

Якщо не любите варення з кислинкою, можете не додавати лимон.

Притрусіть яблука зверху цукром, не перемішуючи їх.

Кількість цукру можна змінювати, виходячи з власних смаків та солодкості яблук.

Поставте форму з яблуками у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Після цього перемішайте яблука, знижте температуру до 180−170 градусів і знов поставте форму з яблуками в духовку до загущення варення. Враховуйте, що при охолодженні варення стає ще густішим.

Повторно яблука можна перемішати не раніше, ніж через 40−50 хв.

Розкладіть готове та ще гаряче варення по банках, закрийте їх та переставте для зберігання у темне прохолодне місце, не обов’язково в холодильник.

Смачного!

Показати ще новини