Ні хвилини зайвого часу. Як зварити на зиму яблучне варення з лимоном у духовці
Смачне яблучне варення часточками у духовці - ідеальний варіант солодкої заготівлі на зиму без зайвих зусиль.
Увага всім кулінарам, з’явився найбільш ледачий спосіб приготування яблучного варення. Тепер, завдяки простому рецепту, його можна зварити в духовці, та ще й з додаванням лимона. Отже, покваптесь поповнити зимові запаси солодким делікатесом швидкого приготування.
Як приготувати яблучне варення з лимоном в духовці
Інгредієнти
Всі інгредієнти можна брати у необхідній вам кількості.
Яблука — 1,2−1,3 кг
Лимон (не великий) — 1 шт.
Цукор — від 2 ст. л. і за смаком
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки.
Помийте яблука, розріжте навпіл, видалить серцевину та наріжте на дрібні шматочки або часточки.
Покладіть яблука у форму для випікання.
Помийте лимон і також наріжте дрібними кубиками разом зі шкіркою.
Перемішайте лимон з яблуками.
Якщо не любите варення з кислинкою, можете не додавати лимон.
Притрусіть яблука зверху цукром, не перемішуючи їх.
Кількість цукру можна змінювати, виходячи з власних смаків та солодкості яблук.
Поставте форму з яблуками у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Після цього перемішайте яблука, знижте температуру до 180−170 градусів і знов поставте форму з яблуками в духовку до загущення варення. Враховуйте, що при охолодженні варення стає ще густішим.
Повторно яблука можна перемішати не раніше, ніж через 40−50 хв.
Розкладіть готове та ще гаряче варення по банках, закрийте їх та переставте для зберігання у темне прохолодне місце, не обов’язково в холодильник.
Смачного!