У пряному розсолі. Як приготувати помідори на зиму, щоб вийшли смачними половинками

13 серпня 2024, 22:04

Вже майже у всіх дозріли помідори, а полиці для запасів на зиму наповнилися консервацією, до якої варто додати томати половинками.

Приготуйте консервацію з помідорів, нарізаних половинками у смачному розсолі. Його пряний присмак додає томатам вибухового смаку та змушує поглинати їх подвійними порціями.

Реклама

Як приготувати помідори половинками на зиму у пряному розсолі

Інгредієнти

Помідори (бажано сливки середнього розміру) — 2−3 кг

Вода — 1 л

Оцет (9%) — 2 ст. л.

Сіль — 1 ст. л.

Цукор — 2 ст. л.

Часник — 4−5 зубчиків

Лавровий лист 2−3 шт.

Перець чорний (горошок) — 10−15 шт.

Кріп (парасольки або гілочки) — 2−3 шт.

Гірчичні зерна (за бажанням) — 1 ч. л.

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки з кришками.

Візьміть помідори зі щільною структурою, помийте та поділіть навпіл.

Розкладіть по банках перець, лавровий лист, кріп, часник, зерна гірчиці.

Обережно, зрізом вниз, складіть у банки помідори.

Приготуйте розсіл. Для цього закип’ятіть воду, додайте оцет, сіль, цукор.

Ретельно розмішайте всі інгредієнти до повного розчинення.

Залийте гарячий розсіл по банках до верху, прикрийте їх кришками, поставте у велику каструлю з теплою водою, яка буде закривати банки до плічок.

Простерилізуйте банки протягом 15−20 хвилин після закипання води.

Після цього міцно закрийте кришки, перегорніть банки дном до гори, накрийте теплим покривалом і залиште на ніч, до повного охолодження.

Смачного!

Показати ще новини