У пряному розсолі. Як приготувати помідори на зиму, щоб вийшли смачними половинками
Вже майже у всіх дозріли помідори, а полиці для запасів на зиму наповнилися консервацією, до якої варто додати томати половинками.
Приготуйте консервацію з помідорів, нарізаних половинками у смачному розсолі. Його пряний присмак додає томатам вибухового смаку та змушує поглинати їх подвійними порціями.
Як приготувати помідори половинками на зиму у пряному розсолі
Інгредієнти
Помідори (бажано сливки середнього розміру) — 2−3 кг
Вода — 1 л
Оцет (9%) — 2 ст. л.
Сіль — 1 ст. л.
Цукор — 2 ст. л.
Часник — 4−5 зубчиків
Лавровий лист 2−3 шт.
Перець чорний (горошок) — 10−15 шт.
Кріп (парасольки або гілочки) — 2−3 шт.
Гірчичні зерна (за бажанням) — 1 ч. л.
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки з кришками.
Візьміть помідори зі щільною структурою, помийте та поділіть навпіл.
Розкладіть по банках перець, лавровий лист, кріп, часник, зерна гірчиці.
Обережно, зрізом вниз, складіть у банки помідори.
Приготуйте розсіл. Для цього закип’ятіть воду, додайте оцет, сіль, цукор.
Ретельно розмішайте всі інгредієнти до повного розчинення.
Залийте гарячий розсіл по банках до верху, прикрийте їх кришками, поставте у велику каструлю з теплою водою, яка буде закривати банки до плічок.
Простерилізуйте банки протягом 15−20 хвилин після закипання води.
Після цього міцно закрийте кришки, перегорніть банки дном до гори, накрийте теплим покривалом і залиште на ніч, до повного охолодження.
Смачного!