Як бочкові. Рецепт квашених помідорів на зиму, які можна швидко приготувати у звичайній каструлі

31 липня 2024, 15:27

Уявіть собі, зима, прохолодний вечір, у вас на кухні тепло, а на столі смажена чи варена картопля з неймовірно смачними квашеними помідорами.

Заготувати смачні квашені помідори схожі за смаком на бочкові, як виявляється можна лише за 15 хвилин. Легкий процес приготування не потребує консервації, а простий список інгредієнтів дає можливість зробити смачну заготівлю без оцту та зайвих витрат.

Реклама

Як приготувати квашені помідори на зиму без консервації

Інгредієнти

На 1 кг помідорів

Вода — 1,5 л

Цукор — 50 г

Сіль — 60 г

Часник — 5 зубчиків

Кріп свіжий — 1 пучок (можна з зонтиками)

Перець горошком — 15 шт.

Перець гострий стручковий — за смаком

Лавровий лист — 2 шт.

Листя вишні, смородини — за бажанням

Приготування

Почніть з розсолу, тому що він має охолонути до процесу закваски.

Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, помішуючи повністю розчиніть їх та зніміть розсіл з плити.

Візьміть помідори зі щільною шкіркою, помийте та просушить на рушнику.

Помийте та просушіть кріп, почистіть часник та наріжте його пластинами.

Візьміть зручну каструлю, вистеліть дно кропом, листям вишні, смородини, покладіть перець, часник.

Проткніть дерев’яною зубочисткою зі сторони плодоніжки кожен помідор і покладіть у каструлю.

Залийте помідори розсолом, який вже встиг охолонути та прикрийте тарілкою таким чином, що розсіл вийшов на її поверхню.

Залиште помідори при кімнатній температурі на дві доби. За цей час вони стануть малосольними.

Для подальшого квашення та зберігання, покладіть на помідори невеликий вантаж, такий, щоб не розчавлював їх, накрийте їх кришкою та переставте каструлю у прохолодний льох або в холодильник.

Смачного!

Показати ще новини