Назад до школи. П’ять рецептів сніданків для дітей перед школою — готуються за лічені хвилини
Підготовка до школи починається ще у серпні із закупівлі форми, канцелярії та рюкзаків для дитини. Але є ще один важливий аспект — продумати, чим годувати школяра перед днем, повним мозкової праці.
NV Food зібрав підбірку швидких та корисних сніданків для дітей, які не створять метушні під час приготування зранку та сподобаються дитині виглядом та смаком.
1. Сирно-яєчні кесадильї
Ці кесадільї на сніданок — несолодкий рецепт сніданку, який полюбиться усій родині. З поживної точки зору, з'їсти одну з них на сніданок — це все одно, що з'їсти яєчню з тостом або омлет з тостом. Яєчні та сирні кесадільї складуть основу дня з багатого на білок сніданку. Модифікуйте на свій смак, але запропонована версія перетвориться на ситну страву з великою кількістю білка в коржику (тортильї), яка сподобається як дітям, так і дорослим.
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 120 г шинки, нарізаної кубиками
- 1 невеликий ромський помідор, нарізаний кубиками без насіння
- ½ склянки сиру
- 2 великі тортилії
Приготування:
- У великій мисці збийте яйця. Додайте шинку та нарізані кубиками помідори і перемішайте.
- Нагрійте антипригарну сковороду на середньому вогні. Як тільки сковорода нагріється, збризніть або змастіть її олією і вилийте яєчну суміш. Готуйте яєчню до повної готовності та відставте вбік.
- Розігрійте сковорідку або велику каструлю на середньому вогні. Покладіть одну тортилью на неї і посипте половиною сиру. Коли сир розплавиться, викладіть зверху яєчню, посипте рештою сиру і покладіть другий корж.
- Коли нижня тортилья почне підрум'янюватися, переверніть і підрум'янюйте іншу сторону приблизно хвилину, щоб сир розплавився.
- Зніміть зі сковороди, розріжте на чотири або шість трикутників і подавайте до столу.
2. Панкейки за три хвилини
Діти обожнюють ці фруктові млинці, а готувати їх дуже швидко, з мінімальним миттям посуду і без ваг. Приготований зранку сніданок рідко буває таким простим. Але цей буде.
Інгредієнти:
- невеликий шматочок вершкового масла для смаження з олією разом
- 1 банан
- 1 яйце
- 1 ст.л. борошна
- ½ ч.л. розпушувача
- нарізані полуниця та банан, для подачі (за бажанням)
- кленовий сироп чи мед (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Розтопіть вершкове масло та олію в антипригарній сковороді на повільному середньому вогні. Тим часом додайте банан, яйце, борошно та розпушувач у блендер і збийте протягом 20 секунд.
- Виливаємо три маленькі калюжки прямо з блендера на сковорідку. Готуйте 1 хвилину або поки верхівки не почнуть пузиритися, потім переверніть виделкою або шматочком риби і готуйте ще 20−30 секунд. Повторіть з рештою суміші, щоб приготувати ще три млинці.
- Подавайте млинці з нарізаною полуницею і сметаною або бананом та медом, якщо бажаєте.
3. Вівсянка з бананом чи ягодами
Куди ж без основи та ґрунту сніданків — вівсяної каші. Її рідко люблять, але якщо приготувати правильно, і подати із нарізаними фруктами — вона підніме настрій дитині вмить. Солодко, поживно та корисно.
Інгредієнти:
- достатня кількість вівсяної каші на 1 порцію
- молоко улюбленої жирості чи альтернативне
- знежирений або інший грецький йогурт
- банан, нарізаний скибочками
- фундук чи інший горіх, грубо подрібнений
- мед
Спосіб приготування:
Зваріть кашу на напівзнежиреному молоці згідно з інструкцією на упаковці. Доливайте достатньо води, як вказано, та слідкуйте, аби каша не пристала. Її можна час від часу помішувати і додати мед під час приготування. Зверху гтову вівсянку поливаємо грецьким йогуртом, прикрашаємо нарізаним бананом та грубо подрібненим фундуком і поливаємо медом ще раз. Можна додати ягоди та насіння льону чи шоколадні краплі.
4. Скрембл на тостах
Уяскравити кольорами день дитини перед школою можна із цим швидким рецептом яєчні. Додавши трохи чері та зелені, ви наситите страву смаком та користю. Таке дитині сподобається не лише за виглядом, а й за смаком. І жодних несмачних яєчних скоринок.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 ст.л. вершків
- 25 г чедеру, натертого на тертці
- невеликий пучок кропу, нарізаний
- 1 зелена цибуля, нарізана
- 1 ч.л. олії
- 3−4 помідори чері, розрізані навпіл
- 2 скибочки хрусткого хліба, підсмажені
Спосіб приготування:
Збиваємо яйця, сметану, сир і цибулю з невеликою кількістю приправ. Нагрійте олію на сковороді. Додайте помідори і прогрійте, потім влийте яєчну суміш. Готуйте на повільному вогні, помішуючи, поки яйця не схопляться.Коли це почнеться, починайте помішувати, щоб отримати невеликі шматочки яйця. Викладіть на тости все відразу і посипте зеленню.
5. Вівсяномлинець із будь-якою начинкою
Запитайте дитину, чи знає вона щось про цю страву. Вірогідно вона чула про неї у соцмережах, тож не відмовиться скуштувати її на сніданок. Це надзвичайно простий метод швидко нагодувати безліччю корисних інгредієнтів і подати як модний сніданок.
Інгредієнти:
- 3 ст.л. вівсяних пластівців
- 1 яйце
- 2 ст.л. молока
- Жменька смородини (можна додати будь-які інші ягоди або взагалі ніяких не додавати)
- Начинка за смаком або вершковий чи дитячий сир, йогурт чи фрукти
Приготування:
- Змішуємо пластівці, молоко та яйце і добре вимішуємо. Потім додаємо ягоди і залишаємо настоятись хвилин 5−7.
- Сковороду (бажано антипригарну) змащуємо маслом, висипаємо суміш і добре її розрівнюємо.
- Смажимо з обох сторін під закритою кришкою, на самому маленькому вогні.
- Начинку можна робити будь-яку. Розріжте навпіл і змастіть сирком, арахісовою пастою чи варенням з фруктами.