Із вишенькою. Як зробити повітряні сирні булочки з конфітюром та штрейзелем на Колодія

15 березня 2024, 14:11

Тиждень Колодія, Масниця, Запусти чи Масляна — це не лише про вареники та млинці. Головне — набіл, а саме сир та масло. У цьому рецепті найніжніших булочок вони поєднані якнайкраще. Публікуємо рецепт від TikTok блогерки @albik.food.

Сирний тиждень потроху відходить, тож встигніть приготувати ці повітряні та легесенькі булочки з сирного тіста. Вони точно не будуть сухі, адже тісто доповнить яскравий вишневий конфітюр та крихкий штрейзель

Реклама

Пухкі сирні булочки з вишневим конфітюром та штрейзелем

@albik.food Колодія величаймо - весну зустрічаймо🌸 Готуємо дуже смачні, ароматні і пухкі сирні булочки☺️ Інгредієнти: ▫️650-700 г просіяного борошна ▫️дрібка солі ▫️200 г кисломолочного сиру 5 ▫️120 г цукру + 16 г ванільного цукру ▫️300 г теплого молока 3,2 ▫️2 яйця ▫️20 г свіжих дріжджів Духмяна Хата ▫️80 г розтопленого вершкового масла ▫️1 жовток + 1 ст.л. молока для змащування Вишня: ▫️200 г вишні (в мене заморожена) ▫️100 г цукру ▫️25 г кукурудзяного крохмалю Крихта (рецепт є на сторінці): ▫️40-50 г борошна ▫️50 г цукру ▫️20 г масла ▪️Вишню уварюйте до густого стану, щоб трималося на ложці. Змастіть чарку або стакан олією перед тим як робити поглиблення в булочках. Крихтою добре посипте навколо вишні, щоб утворилися «бортики». Випікати при 180° 20-25 хвилин і після того дайте охолонути 10-15 хвилин. Шануємо наші традиції і готуємо страви з сиром на тиждень Колодія🪵 Для випічки я обираю свіжі дріжджі Духмяна Хата адже вони легкі на підйом і справляються з будь-яким тістом🙌🏼 Смачного 😋 #сирнібулочки ♬ La dolce vita (In via Veneto) - Remastered 2017 - Carlo Savina

Інгредієнти:

  • 650−700 г просіяного борошна
  • дрібка солі
  • 200 г кисломолочного сиру 5
  • 120 г цукру + 16 г ванільного цукру
  • 300 г теплого молока 3,2%
  • 2 яйця
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 80 г розтопленого вершкового масла
  • 1 жовток + 1 ст.л. молока для змащування

Вишневий конфітюр:

  • 200 г вишні (може бути заморожена)
  • 100 г цукру
  • 25 г кукурудзяного крохмалю

Крихта (штрейзель):

  • 40−50 г борошна
  • 50 г цукру
  • 20 г масла

Спосіб приготування:

  1. До молока додаємо цукор яйця та дріжджі. Далі влийте розтоплене масло і ретельно перемішайте вінчиком.
  2. Викладіть кисломолочний сир, борошно порційно, та замісіть м’яке тісто. Спочатку в мисці, а коли збереться до купи — перекладіть на поверхню, присипану борошном.
  3. Накрийте харчовою плівкою та відправте в тепле місце на одну годину
  4. Коли тісто підійшло його треба трішки обняти розділити на рівні частини І сформувати з них кульки. Кожну накрити рушником поки ліпимо наступні. Їх потрібно залишити на пів години підійматися.
  5. Тим часом займіться приготуванням вишні. Крохмаль краще додавати через ситечко аби він не збирався у грудки.
  6. Вишню уварюйте до густого стану, щоб трималося на ложці.
  7. Коли булочки підійдуть, змастіть чарку або стакан олією перед тим як робити поглиблення в них. Крихтою добре посипте навколо вишні, щоб утворилися «бортики». Випікати при 180° 20−25 хвилин і після того дайте охолонути 10−15 хвилин.
Показати ще новини