Із вишенькою. Як зробити повітряні сирні булочки з конфітюром та штрейзелем на Колодія
Тиждень Колодія, Масниця, Запусти чи Масляна — це не лише про вареники та млинці. Головне — набіл, а саме сир та масло. У цьому рецепті найніжніших булочок вони поєднані якнайкраще. Публікуємо рецепт від TikTok блогерки @albik.food.
Сирний тиждень потроху відходить, тож встигніть приготувати ці повітряні та легесенькі булочки з сирного тіста. Вони точно не будуть сухі, адже тісто доповнить яскравий вишневий конфітюр та крихкий штрейзель
Пухкі сирні булочки з вишневим конфітюром та штрейзелем
Інгредієнти:
- 650−700 г просіяного борошна
- дрібка солі
- 200 г кисломолочного сиру 5
- 120 г цукру + 16 г ванільного цукру
- 300 г теплого молока 3,2%
- 2 яйця
- 20 г свіжих дріжджів
- 80 г розтопленого вершкового масла
- 1 жовток + 1 ст.л. молока для змащування
Вишневий конфітюр:
- 200 г вишні (може бути заморожена)
- 100 г цукру
- 25 г кукурудзяного крохмалю
Крихта (штрейзель):
- 40−50 г борошна
- 50 г цукру
- 20 г масла
Спосіб приготування:
- До молока додаємо цукор яйця та дріжджі. Далі влийте розтоплене масло і ретельно перемішайте вінчиком.
- Викладіть кисломолочний сир, борошно порційно, та замісіть м’яке тісто. Спочатку в мисці, а коли збереться до купи — перекладіть на поверхню, присипану борошном.
- Накрийте харчовою плівкою та відправте в тепле місце на одну годину
- Коли тісто підійшло його треба трішки обняти розділити на рівні частини І сформувати з них кульки. Кожну накрити рушником поки ліпимо наступні. Їх потрібно залишити на пів години підійматися.
- Тим часом займіться приготуванням вишні. Крохмаль краще додавати через ситечко аби він не збирався у грудки.
- Вишню уварюйте до густого стану, щоб трималося на ложці.
- Коли булочки підійдуть, змастіть чарку або стакан олією перед тим як робити поглиблення в них. Крихтою добре посипте навколо вишні, щоб утворилися «бортики». Випікати при 180° 20−25 хвилин і після того дайте охолонути 10−15 хвилин.