Зі шпальт The New York Times. Як приготувати знаменитий сливовий пиріг за неймовірно смачним та простим рецептом
Сливовий пиріг з відомої американської газети, став одним з найпопулярніших десертів сезону в багатьох країнах.
Обов’язково приготуйте сливовий пиріг з відомої американської газети. Завдяки простому приготуванню без розкочування тіста та доступному списку інгредієнтів, цим рецептом користуються в багатьох країнах світу.
Як приготувати пиріг зі сливами за американським рецептом
Інгредієнти
Борошно — 130 г
Яйця — 2 шт.
Масло — 120 г
Цукор — 120 г
Сливи — 12 шт.
Розпушувач — 4 г
Сік половини лимона
Кориця — до смаку
Сіль — дрібка
Приготування
Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, воно має бути м’яким.
У зручній ємності для замішування тіста збийте блендером масло з цукром.
Додайте просіяне борошно, яйця, сіль, розпушувач і ретельно збийте блендером до утворення пишної маси.
Візьміть форму для запікання 20−25 см в діаметрі та вилийте у неї тісто.
Помийте сливи, обережно розділіть кожну на дві частини та видаліть кісточки.
Викладіть сливи зверху на тісто в формі зрізом до гори.
Збризніть злегка лимонним соком.
У окремій ємності змішайте цукор з корицею та посипте сливи.
Поставте пиріг запікатися у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину.
Готовий пиріг, за бажанням, прикрасьте цукровою пудрою.
Смачного!