Впливає на результат. Який шоколад найкраще використовувати для випічки
Шоколад для випічки (Фото: freepik/freepik)
Ось як вибрати правильний вид шоколаду для приготування їжі та випічки.
Зберігайте тонко виготовлені плитки шоколаду, загорнуті у фольгу та інші вишукані ласощі — їхнє вище співвідношення какао-продуктів до какао-масла забезпечує нюансований смак, який ризикує бути знищеним іншими інгредієнтами, а також має нижчу плавкість. Для випічки та інших страв з шоколадом зверніть увагу на перелічені тут види, які забезпечують насичений смак і достатню кількість какао-масла, щоб розтанути в будь-якому продукті, з яким ви їх готуєте. А якщо у вашому місцевому магазині немає саме того, що ви шукаєте, пам’ятайте, що шоколад також прощає недоліки: за потреби ви можете замінити крихту на шоколад для випічки (і навпаки). Зрештою, які види шоколаду ви оберете, залежить від ваших уподобань та того, для чого ви використовуєте кожен з них.
Шоколадна крихта
Шоколадна крихта та шматочки з різним відсотком какао виготовляються з відносно низьким вмістом какао-масла, тому вони зберігають свою чарівну форму під час випікання, що робить їх ідеальними для шоколадного печива. Менше какао-масла також означає більше шоколадного смаку. Тим не менш, якісна шоколадна стружка (іноді позначена як «стружка для випічки») часто містить пристойну кількість какао-масла, тому вона повинна достатньо добре плавитися для таких рецептів, як сендвічі з фундуком та шоколадом, де гладкість розтопленого шоколаду не є критично важливою. У крайньому випадку, ви можете використовувати шоколадну стружку для соусів, але шоколад для випічки або шоколадний батончик розплавляться плавніше.
Мегашоколадний. Як приготувати тарт без випікання з шоколадом та карамеллю
Шоколадні батончики
Те, що позначено як «шоколад для випічки», зазвичай містить більше какао-масла, ніж шоколадну стружку, оскільки метою є краща плавкість. При нагріванні шоколад для випічки стає рідким і гладким. Оскільки какао-масло додає жир, який зменшує природну гіркоту какао, шоколад для випічки часто має м’якший смак, ніж стружка. Для чорно-коричневого попкорну (де попкорн покритий білим і темним шоколадом) використовуйте шоколад для випічки, оскільки він має бути рідким для покриття та глазурування попкорну. Шоколад для випічки також найкраще підходить, коли ви хочете, щоб він був розподілений по всій поверхні, наприклад, у фокаччі з шоколадом та вишнею та креветках у шоколадному соусі по-каталонськи.
Класика Франції: шоколадний фондан вдома
Білий шоколад
Виготовлений лише з какао-масла, сухого молока (або порошку), цукру та, можливо, лецитину та ванілі, білий шоколад позбавлений какао-масла. Воно солодке та насичене, що пояснює, чому чудовий білий шоколад має розкішний смак. Шоколад повинен бути блідо-жовтим (натуральний колір какао-масла). Для рецептів, де білий шоколад карамелізується, купуйте білий шоколад у формі батончиків або вафель, які чудово карамелізуються та добре розтікаються для покриття; біла крихта для випічки та білий шоколад, у якому перед какао-маслом міститься пальмова або інша олія, не підходять.
Слайси Мільйонер: класичне печиво-тістечко з шоколадом
Какао-порошок
Несолодкий какао-порошок чудово підходить, коли ви хочете насиченого смаку або вам потрібен шоколад як сухий інгредієнт. Ви можете додавати підсолоджувач, жир та інші інгредієнти, щоб точно налаштувати результат. Какао-порошок також буває різних чудових відтінків. У рецептах випічки часто вказують какао-порошок, виготовлений за голландським процесом (алкалізований) та/або натуральний (неалкалізований) несолодкий какао-порошок. Алкалізований має темніший колір і трохи м’якший смак, ніж його натуральний аналог, який трохи гірчіший і складніший.
Із двох інгредієнтів: рецепт шоколадних трюфелів у какао