Елегантна розкіш. Прості поради та техніки, як приготувати ідеальні яйця
Яйця — це справді приголомшливий продукт. Яку ще їжу можна приготувати багатьма способами, але при цьому вона є основним інгредієнтом у випічці, заварних кремах і соусах?
Яйця займають почесне місце в якості основного продукту в холодильнику, оскільки вони економічні, мають тривалий термін зберігання та були рятівником в останню хвилину, коли у вас не було багато чого для приготування. Ось кілька порад щодо того, як зробити яйця ще більш смачними та приголомшливими.
Зробіть пишне яйце головною метою
Більшість фотографій яєць, гідних Instagram або Pinterest, показують яскраво-жовті або помаранчеві жовтки, що витікають із смажених або пашотованих білків. Якщо ви любите рідкі жовтки, ви зрозумієте незаперечне задоволення від того, щоб тицьнути виделкою чи ножем, та спостерігати за гіпнотизуючим виливом жовтка.
Щоразу, коли це трапляється, хочеться уявно поплескати по плечу того, хто приготував яйце так досконало. Цей смачний, рідкий жовток створює те, що можна назвати «яєчним соусом», і він робить такі страви, як сирні сендвічі «Крок Мадам» надзвичайно розкішними.
Елегантна розкіш у будь-який час доби
Оскільки яйця багаті білком, вони завжди були найкращим вибором для тих, хто шукає додаткову кількість білка у своєму раціоні. Вони ситні, але не надто важкі чи насичені, щоб потім почуватися сонним. І особливо добре вони смакують, коли їх готують у бульйонному супі, наповненому зеленню. Варіть яйця прямо в гарячому бульйоні, щоб вони увібрали всі смаки супу. Після проколу яйце виділяє стрічки насиченого жовтка, що надає супу атласної текстури.
Швидкі та вишукані яйця починаються з гарної техніки
Природна краса яєць полягає в тому, що вони смачні самі по собі. Важко занудьгувати, коли є стільки способів простого їх приготування. Якщо ви готові розкрити розкішну сторону яєць — як новачок у світі яєчної кулінарії або як старий професіонал, готовий знову познайомитися зі знайомим інгредієнтом — знайдіть час, щоб освоїти вершкову яєчню, ідеально тверду, ніжні яйця пашот тощо. Беріться за ці методи із задоволенням — інвестиції невеликі, але окупність триватиме довго. Коли ви станете майстром у всьому, що стосується яєць, спробуйте ці п’ять рецептів. Обіцяємо чудові результати та задоволених їдців!
Яєчний салат від Савви Лібкіна