Вечерю подано. Рецепт курки гриль з песто та вершковими ньокі з капустою — готувати простіше ніж здається
Вас знайшла ця швидка і смачна вечеря. Курка-гриль з песто та вершковими ньокі з капусти — саме той рецепт, який порадує вас розкішшю в простоті. Як приготувати розповіла блогерка Емі на своїй сторінці в Інстаграм.
Курка-гриль із золотою скоринкою чудово смакуватиме під спів пташок з відчиненого вікна у літній вечір. А доповнить красиву картину жменя соковитих ньокі під соусом песто, що озеленює своєю яскравітю тарілку та покращує настрій до самої ночі. Ви також можете легко адаптувати смаки, додати чилі, якщо хочете, змішати песто або подати його з пастою тощо.
Курка-гриль з песто та вершковими ньокі з капустою
Інгредієнти на 2 порції:
- 320 г філе курки
- 5 ст.л. песто на вибір (у оригіналі томатно-рикотна)
- 2 ст.л. орегано
- 2−3 ст.л. оливкової олії першого віджиму
- Ньокі домашні чи з магазина (500 г)
- 1 зубчик часнику, натертий на тертці
- 100 г кучерявої капусти, вимитої
- Вода
- ½ курячого бульйону (або подібного)
- 3−5 ст.л. подвійних вершків, дуже жирні
- Лимонний сік
- Морська сіль, за смаком
- Чорний перець, за смаком
- Свіжий базилік та шматочки зеленої цибулі для завершення
Приготування:
- Наріжте курку невеликими смужками, змастіть 3 ст.л. песто, 1 ч.л. орегано і збризніть оливковою олією. Викладіть на фольгу і поставте під гриль приблизно на 8 хвилин, або до повної готовності і легкого обвуглювання.
- Тим часом відваріть ньокі, поки вони не спливуть (приблизно 2 хвилини), відцідіть воду, а потім перекладіть у сковороду з антипригарним (!) покриттям. Додайте трохи оливкової олії та обсмажте до хрусткої скоринки.
- Через пару хвилин додайте часник і капусту. Готуйте близько хвилини, щоб капуста стала м’якою, потім додайте бульйон, вершки і стільки води, скільки вам подобається, щоб отримати соковиту консистенцію.
- Додайте лимон і покладіть курку (тепер уже смажену на грилі). Перед подачею спробуйте на смак, приправте і прикрасьте базиліком та зеленою цибулею.