Італійська вечеря. Як приготувати пасту з помідорами, пармезаном та кедровими горіхами

1 серпня 2024, 19:00

Єдина паста, яка потрібна влітку. Пошуки більш легкої, красивої та соковитої можуть затягнутися до осені. Тут налиті сонцем домашні томати, строкатий пармезан, ніжна нотка горіхів та приємна пряність базиліку.

Чи помітили ви, що сир Пармезан традиційно натирають на терці, створивши таким чином майже стружку? Це може бути потрібно через твердість продукту, але якщо ваш сир здається вам достатньо м’яким, щоб побути бунтарем — сміливо використовуйте особливість цього рецепту. Тут пармезан подрібнений на шматочки, що дозволяє сконцентрувати смак та поєднати його з томатами. Також ви можете піти далі та обсмажити помідори у вині та додати зелену цибулю до вашої пасти. Зробіть цю ошатну страву настільки простою, що аж геніально смачною. Американська фуд-блогерка Максін Шарф поділилася тим, як вона готує цю пасту на своїй сторінці в Інстаграм.

Реклама

Паста з томатами та пармезаном

Інгредієнти:

  • ½ склянки кедрових горіхів
  • 450 г стиглих помідорів (~3 середніх), нарізаних невеликими кубиками
  • 2 склянки свіжого листя базиліка, нарізаного тонкими смужками
  • 180 г Парміджано Реджано (або звичайного пармезану), нарізаного маленькими квадратиками
  • 4 зубчики часнику, подрібнені
  • ½ склянки оливкової олії першого віджиму
  • ½ ч.л. кошерної солі
  • ¼ ч.л. свіжозмеленого перцю
  • 450 г пасти лінгвіні
  • Веганська модифікація: Додайте ½ склянки харчових дріжджів замість пармезану (або не додавайте)

Спосіб приготування:

  1. Доведіть до кипіння каструлю з рясно підсоленою водою.
  2. На невеликій сковороді, розігрітій на середньому вогні, підсмажте кедрові горіхи, постійно помішуючи, до золотисто-коричневого кольору. Одразу ж перекладіть підсмажені кедрові горіхи зі сковорідки у велику миску (бо вони легко підгорять).
  3. Додайте помідори, базилік, пармезан, часник, оливкову олію, сіль і перець. Перемішайте, щоб все з'єдналося.
  4. Відваріть лінгвіні відповідно до інструкцій на упаковці (краще аль денте), потім відцідіть воду і одразу ж перекладіть їх у миску з соусом. За допомогою щипців перемішайте гарячу пасту з соусом, поки всі інгредієнти рівномірно не розподіляться.
  5. Подавайте пасту відразу ж, поки вона тепла, поливши зверху оливковою олією і насолоджуйтеся. Також можна куштувати пасту на наступний день в охолодженому вигляді з додатковим соусом на вибір.
Показати ще новини