Готово за лічені хвилини. Найкращі рецепти з консервованого нуту на обід: смачно, поживно і без дірки в бюджеті

11 листопада, 16:45
Консервований нут ідеально смакує на обід (Фото: freepik)

Консервований нут ідеально смакує на обід (Фото: freepik)

Консервований нут — справжня паличка-виручалочка на кухні: поживний, ситний і вже готовий до використання. Зібрали добірку страв, які можна приготувати за лічені хвилини — без зайвих зусиль і з максимумом смаку.

Нут доступний і широко представлений як у консервованому, так і в сухому вигляді. Завдяки високому вмісту білка ці бобові чудово заміняють м’ясо у вегетаріанському та веганському харчуванні. Варити нут потрібно набагато довше, ніж сочевицю або горох — близько години. Перед тепловою обробкою, нут важливо замочувати в холодній воді на 8−12 годин. Після того як він буде готовий, його потрібно очищати від лушпиння, але є деякі сорти, які не обов’язково очищати. Зокрема, такий нут використовується і в індійській кухні, за розміром він трохи дрібніший за звичайний нут.

Реклама

Консервований нут містить більше води, тому за об'ємом він важчий за сухий нут після варіння. Це варто враховувати під час вимірювання інгредієнтів у рецепті, щоб зберегти правильний баланс страви. Варений нут часто має більш природний смак і текстуру, ніж консервований, який може бути м’якшим через зберігання в рідині. Одна склянка сушеного нуту після замочування та варіння дає трохи більше, ніж одна стандартна банка (370 г) консервованого. Якщо консервований нут здається занадто м’яким, його можна трохи обсмажити або підсушити в духовці.

У консервованому нуті може бути сіль і консерванти. Якщо потрібно менше солі, обов’язково промивайте нут перед використанням. Консервований нут уже готовий до вживання, а сухий потрібно замочувати й варити, що займає більше часу.

Рекомендована кількість споживання нуту залежить від індивідуальних потреб та загального раціону. Загалом, нут є багатим джерелом білка, клітковини та інших важливих поживних речовин. Однак, оскільки нут містить значну кількість клітковини, різке збільшення його споживання може призвести до дискомфорту в травній системі, такого як здуття або газоутворення. Тому рекомендовано поступово вводити нут у раціон, спостерігаючи за реакцією організму. Якщо у вас є специфічні дієтичні потреби або хронічні захворювання, перед внесенням значних змін у раціон варто проконсультуватися з лікарем або дієтологом.

10 найкращих поживних обідів з консервованого нуту

Нут, також відомий як боби гарбанзо, вирощують і споживають у країнах Близького Сходу вже тисячоліттями. Його горіховий смак і зерниста текстура чудово поєднуються з багатьма іншими продуктами та інгредієнтами. Нут ідеально смакує у перших стравах, з нього виходять бездоганні котлети, рагу, салати чи навіть сендвічі. Страви з консервованого нуту — це справжня знахідка для періоду відключень електроенергії та Різдвяного посту, невід'ємна частина веганського чи вегетаріанського меню, а також — смачний, ситний інгредієнт для збагачення раціону.

Овощное рагу в стиле средиземноморской диеты: максимум пользы в одной тарелке

Блюдо идеально подходит для сбалансированного питания по средиземноморской диете. Готовится просто, из доступных ингредиентов, и насыщено белком, клетчаткой и полезными жирами.

Быстрый суп из нута за 20 минут

Это быстрое и простое блюдо согреет, насытит и добавит в ваш рацион полезную клетчатку. Суп подходит как для вегетарианцев, так и для тех, кто любит мясо.

Рецепт нутового супа «Выходи за меня» : сливочный комфорт в тарелке

Этот уютный суп идеально подходит для ужина, ведь он готовится всего за 35 минут в одной кастрюле. Поэтому поможет сохранить время и усилия.

Альтернатива м'ясним: найсмачніший варіант пісних котлет

Якщо ви постите або дотримуєтеся веганського чи вегетаріанського способу життя, ці котлети безперечно мають бути у вашому меню.

Запечена солодка картопля з нутом: вегетаріанська альтернатива класиці

Це поживна білкова вечеря, багата на клітковину. Простий і смачний рецепт, який поєднує карамелізований батат, хрусткий нут і димну паприку в одній тарілці.

Фарширований гарбуз: рецепт з грибами та шпинатом у духовці

Трохи часу та зусиль, і на вашому столі вишукана страва, яка поєднує в собі основну та гарнір. Фарширований гарбуз буде смачним, красивим і корисним обідом чи вечерею.

Тушкований нут, шпинат і рис із травами

Свіжі трави, терпкий сумах і вершковий йогурт доповнюють це затишне рагу з нуту та рису.

Вегетаріанська паста з хрустким нутом і вершковим соусом: ситно, ароматно та просто

Цю пасту можна адаптувати за власним смаком, додаючи улюблені спеції чи замінюючи зелень. Ідеальний вибір для швидкої, поживної та смачної вечері!

Без плити й без стресу: ідеальний салат із нутом та фетою

Усе, що вам потрібно — це ніжний нут, хрусткий перець, кілька кубиків фети й улюблена зелень. Цей салат легко адаптується до вмісту вашого холодильника, має збалансований смак і чудово поєднується з лавашем або шматочком багета.

Рецепт салату Зелена богиня з нутом та свіжими овочами

Ця ситна й корисна закуска чудово смакуватиме як самостійна страва або як поживне доповнення до улюбленого гарніру.

Идея для быстрого ужина: салат со свеклой, нутом и киноа

Идеальный баланс белков, клетчатки и витаминов в каждой ложке - этот салат стоит места в вашем меню. Готовьте и наслаждайтесь свободным временем вне плиты.

Салат із квасолі з лимонно-кминною заправкою

Ця ароматна та ситна страва подарує енергію на весь день. Вона чудово підходить для Великого посту або веганського раціону.

Хумус: классический базовый домашний рецепт намазки: классический базовый домашний рецепт

Есть ли что-то лучше сливочного, орехового, бархатного домашнего хумуса? Рецепт очень прост в приготовлении. Всего пять минут подготовки, и семь базовых ингредиентов превращаются во вкусный домашний хумус. Он чрезвычайно нежный, с ярким лимонным вкусом и легкой остринкой от чеснока.

Идеально для вегетарианцев и не только. Нут в стиле индийского "баттер чикен"

Ищете свой новый любимый способ приукрасить консервированный нут ? Вы попали по адресу.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини