Загорнув у лаваш і пішов. Як швидко приготувати смачну шаурму з нутом, соусом тахіні та овочами

3 квітня 2024, 04:29

Приготуйте таку шаурму заздалегідь для обіду або вечері. У цьому рецепті підібрані всі необхідні організму елементи, які наситять не тільки шлунок. Красивий вигляд також забезпечено.

Гострий горіховий соус тахіні делікатно огортає своєю маслянистістю усі інгредієнти, які так добре поєднані між собою, що утворюють магічну композицію. Їх не потрібно готувати, адже рецепт цього лавашу створений, аби бути ситним та простим, щоб можна приготувати заздалегідь. Оскільки в рецепті передбачене загортання у листя салату, ви можете повторити саме це. За бажання візьміть лаваш чи тортилью, і загорніть усе всередину.

Реклама

Шаурма з нуту та смаженого червоного перцю із заправкою тахіні у салаті

Рецепт веганської шаурми без лаваша з нутом та тахіні (Фото: instagram @gdillon2)
Рецепт веганської шаурми без лаваша з нутом та тахіні / Фото: instagram @gdillon2

Інгредієнти:

  • ¼ скл. тахіні
  • ¼ скл. оливкової олії першого віджиму
  • 1 ч. ложка лимонної цедри
  • ¼ скл. лимонного соку (з 2 лимонів)
  • 1 ½ ч. ложки чистого кленового сиропу
  • ¾ ч. ложки кошерної солі
  • ½ ч. ложки паприки
  • 2 банки консервованого нуту, промитого
  • ½ скл. нарізаного консервованого смаженого червоного перцю, відцідженого
  • ½ скл. тонко нарізаної цибулі-шалот
  • 12 великих листків салату
  • ¼ склянки підсмаженого мигдалю, подрібненого
  • 2 ст. ложки подрібненої свіжої петрушки

Приготування:

  1. У великій мисці збити тахіні, олію, лимонну цедру, лимонний сік, кленовий сироп, сіль і паприку. Додайте нут, перець і цибулю-шалот. Перемішати, щоб покрити.
  2. Розподілити суміш між листям салату (приблизно по 1/3 склянки на кожне). Зверху посипати мигдалем і петрушкою. Обернути листя салату навколо начинки і подавати до столу.
Показати ще новини