По-турецьки. Як приготувати салат Жульєн із нутом та кабачками у йогуртовому соусі

25 серпня 2024, 16:37

Нехай літо закінчиться смачніше із цим соковитим та збалансованим салатом. У ньому білковий нут поєднується із морквою та кабачками йогуртовим соусом для смачного обіду чи вечері.

Рецептом цього салату поділилася турецька дієтологиня на сторінці в Інстаграм. Овочі нарізані тут тоненько, щоб створити потрібну структуру та наситити їх корисним йогуртовим соусом. А пряний нут додає м’якості та ніжності. Салат добре смакуватиме і як повноцінна страва, і як доповнення до вашої трапези.

Реклама

Салат Жульєн із кабачками та нутом

Інгредієнти:

  • 2 кабачки
  • 2 морквини
  • 2 перці капі
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль

Для соусу:

  • 2 ст.л. процідженого йогурту
  • 2−3 столові ложки звичайного йогурту
  • 1 ст.л. гірчиці
  • сіль

Для гострого нуту:

  • 2 склянки відвареного нуту
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • каджунські спеції, сіль або спеції на ваш вибір

Приготування:

  1. Наріжте моркву та кабачок за допомогою терки для жульєну. Дрібно наріжте перець капі. Скористайтеся спеціальною насадкою чи робіть довгі рухи на терці.
  2. Спочатку обсмажте моркву та перець на оливковій олії з сіллю протягом 3−4 хвилин. Додаємо кабачок і обсмажуємо. Під час смаження можна додати трохи води.
  3. У мисці приготуйте йогуртовий соус. Додаємо приготовані та охолоджені овочі та перемішуємо. Викладаємо на широку тарілку. Додайте нут, який ви приправили на сковороді, і готово. Смачного!
Показати ще новини