Для неймовірного аромату та смаку. Чотири способи зберегти свіжий розмарин

24 серпня 2024, 22:05

Розмарин є вічнозеленим у теплих зонах вирощування.

Але ті, хто живуть в холоднішому кліматі, знають, що він не переживає зиму, тому необхідно вивчити способи збереження врожаю. Свіжий, яскравий смак розмарину можна використовувати для будь-чого: від овочів на грилі та смаженої баранини до пікантних маринадів і трав’яних коктейлів, і вловити його яскравий смак не може бути простіше.

Реклама

Заморозьте свій розмарин

Міцний, смолистий характер розмарину робить його ідеальним кандидатом для заморожування. Звичайно, ви можете заморозити листя розмарину у формочках для льоду в оливковій олії або фільтрованій воді. Ви також можете приготувати «згортки з травами», наповнивши пакети для заморозки листям розмарину, видавивши зайве повітря та скрутивши пакети від основи до верху.

Найзручніший спосіб заморожування розмарину вимагає ще одного кроку, але результат того вартий. Візьміть окремі обрізки розмарину, листя яких все ще прикріплені до стебла, і покладіть їх на деко. Помістіть гілочки розмарину в морозилку на пару годин, поки вони не замерзнуть. Перемістіть гілочки в пакет для заморожування для подальшого використання. Замість великої маси листя тепер можна легко зірвати одну-дві гілочки за потреби для гарнірів, добавок до супів, компонентів для натирань.

Висушіть розмарин

На відміну від більш ніжних трав, таких як петрушка чи базилік, розмарин природним чином зберігає свій смак, колір і текстуру, коли його висушують. Зробити це також не може бути простіше. Кожен із трьох найбільш часто використовуваних методів — сушіння на повітрі, в духовці та зневоднення — чудові варіанти. Помивши та висушивши гілочки розмарину, зв’яжіть їх разом біля основи та повісьте в добре провітрюваному місці для висихання.

Заморозьте свій розмарин (Фото: Unsplash/Mike Tinnion)
Заморозьте свій розмарин / Фото: Unsplash/Mike Tinnion

Розмарин також рівномірно висихає в духовці. Покладіть гілочки на деко, застелене пергаментним папером, і встановіть духовку на мінімальну можливу температуру. Помістіть гілочки розмарину в сушарку для їжі, виберіть найнижчий рівень і зачекайте кілька днів. Через щільнішу структуру розмарину процес зневоднення може тривати трохи довше, ніж у інших трав.

Спробуйте настій розмарину

Готування оцту або оливкової олії з розмарином — чудова ідея. Подумайте про всі маринади, натирання та заправки для салатів, які ви зможете швидко змішати разом. Один із способів використання свіжого розмарину — це приготування настойки. Замочіть в спирті кілька гілочок розмарину разом із кількома шкірками грейпфрута на два-три тижні. Відціджуючи тверді залишки, розлийте його по пляшках і додайте кілька крапель у гарячий чай або коктейль на основі джину.

Зробіть цитрусову сіль з розмарином

Це чудова приправа під час сезону грилю. Візьміть чашку крупної морської солі та додайте гарну жменю свіжого листя розмарину разом із цедрою одного лимона. Збивайте в кухонному комбайні, поки не досягнете дрібної текстури. Зберігайте в герметичному контейнері. Цей розсипчастий додаток добре поєднується з іншими смолистими травами, як-от чабер, шавлія чи чебрець, і чудово підходить до курки-гриль, овочів, баранини чи біфштексів. З такої суміші ви можете приготувати й ароматний скраб для рук.

Показати ще новини