Порятують від спеки. 15 найкращих рецептів освіжаючих супів із різних куточків світу

15 липня, 14:32
Польський холодник освіжає і дає ситості (Фото: freepik)

Польський холодник освіжає і дає ситості (Фото: freepik)

Холодні перші страви — ідеальна відповідь на літню спеку. Вони освіжають, зволожують і часто готуються без термічної обробки. У цій добірці — найсмачніші рецепти з різних куточків світу: від польського холодника до іспанського гаспачо.

Освіжаючі весняно-літні супи — справжній порятунок у спеку. Вони легкі, багаті на вітаміни, часто не потребують термічної обробки або готуються з мінімальною затратою часу та грошей. У різних країнах світу є свої унікальні рецепти їхнього приготування. Ці перші страви зволожують і не перевантажують організм, швидко готуються. Часто містять пробіотики або багато клітковини та чудово підходять для легких обідів або вечерь.

Реклама

15 найкращих рецептів весняно-літніх супів та борщів

Одеський ресторатор Савелій Лібкін поділився сімейним рецептом приготування зеленого борщу: «Весна викликає безліч кулінарних асоціацій, але одна з головних для мене — це зелений борщ. Сама назва цієї страви вже налаштовує на правильний лад: зелений — значить, весняний. Я пишу цей рецепт, перебуваючи в Туреччині, де суп із сочевиці, наприклад, можна знайти без проблем, а ось зеленим борщем тут і не пахне».

Зелений борщ з вареними яйцями: весняний рецепт з Одеси

На думку Лібкіна ця страва створює справжній смак української весни, пори те, що легко готується та не потребує багато часу на кухні.

Польський холодний буряковий суп (Chłodnik) — це ідеальна літня страва: корисна, освіжаюча, легка, але водночас ситна. Готується він з вареного тертого буряка, багатих на пробіотики йогурту та кефіру, хрустких огірків і редиски, а також великої кількості свіжої зелені — кропу, зеленої цибулі, петрушки.

Рецепт холодника: польський буряковий суп, який рятує в спеку

Це холодна друга страва на основі буряка, йогурту та кефіру, з додаванням огірків, редиски і великої кількості зелені. Ідеально смакує у спеку: освіжає, насичує і тішить своїм фантастичним кольором.

Поєднання хрусткої обсмаженої свіжої шавлії, розмарину, чебрецю та каперсів із подрібненим часником і лимонною цедрою надає теплому картопляно-цибулевому супу яскравого аромату. Це вишукане доповнення до ситної страви, яке робить суп не лише заспокійливим, а й освіжаючим.

Рецепт супу з цибулею порей та ароматними травами: ідеально вершкова страва

Це ідеальне поєднання ніжного смаку цибулі-порей і яскравого аромату вдало підібраних пахучих трав.

Черемша корисна при авітамінозі та для профілактики гострих респіраторних захворювань. Пропонуємо приготувати ніжний, злегка пікантний суп-пюре з черемші, який чудово поєднується з домашніми сухариками зі спеціями.

Крем-суп з черемші: весняний рецепт з першої зелені

Ця ніжна перша страва сповнена великої кількості вітамінів та неймовірного смаку і аромату.

Пасерована цибуля-порей, селера та морква формують ароматну основу. Картопля додає ваги, а пармезан робить бульйон розкішним і пікантним. Але справжні зірки страви — це спаржа і горошок, кожен з яких надає сезонного смаку кожній ложці.

Весняний гороховий суп зі спаржею та картоплею - збагатіться вітамінами

Цей смачний суп ідеальний для початку весни.

Суп не містить молочних продуктів, що робить його ідеальним для веганської дієти та людей з алергією на молочні продукти. Секрет у тому, щоб використовувати інгредієнти, які, напевно, вже є у вашій коморі: крохмалисту рум’яну картоплю та корисну для серця оливкову олію. Ароматичні речовини, такі як кінза, шалот та імбир, змішуються, щоб підсилити смак, а шпинат надає супу яскравий зелений колір.

Крем-суп з картоплею, спаржею та імбирем для весняно-пряного обіду

Ідеально кремовий і шовковистий, цей суп зі спаржею є справді здоровою комфортною їжею.

У класичному рецепті таратору — несолодкий йогурт. Утім, в болгарських селах роблять кисле коров’яче молоко, овече й козяче, а для супу всі види молока змішують. Цей традиційний болгарський суп подається холодним, тому в тарілку можна додати шматочки льоду.

Простіше окрошки: рецепт холодного болгарського супу Таратор

Це легкий та приємний холодний суп, який готується швидко, має мало калорій та ідеально смакує влітку та в будь-яку пору року, коли захочеться свіженького.

Найчастіше кропива асоціюється з народною медициною, однак вона чудово підходить і для приготування смачних сезонних страв. Зокрема, з неї варять зелений борщ — весняну класику української кухні, яка не лише поживна, а й надзвичайно корисна.

Весняна сила: зелений борщ з молодої кропиви

Зелений борщ з кропиви — справжній весняний суперфуд. Дізнайтесь, як правильно зібрати молоду кропиву й приготувати з неї поживну страву.

Гаспачо — один із трійки лідерів серед холодний літніх супів. Це страва іспанської кухні, основний інгредієнт якої — томати. Його швидко готувати і можна взяти з собою на пікнік чи в якості перекусу на роботу.

Гаспачо з томатів та болгарського перцю - іспанський хіт

Неймовірно освіжувальний іспансьский рецепт із насиченим смаком.

Кропива — поживна рослина, популярна в західній фітотерапії. Вона може зменшувати запалення, симптоми сінної лихоманки, рівень артеріального тиску та цукру в крові. В Україні кропиву традиційно додають до різноманітних страв навесні, особливо до зеленого борщу, супів та салатів.

Вся користь в одній тарілці: рецепт супу-пюре з молодої кропиви

Кропива — це не просто пекуча рослина, а й смачний і бюджетний інгредієнт, який чудово смакує у перших стравах і не тільки. Готуйте цю просту страву і насолоджуєтеся смаком і користю.

Це легкий, яскравий, ароматний і напрочуд весняний суп. Хрумка морква, молода картопля, горошок, зелена цибулька — усе найсвіжіше, що є на грядках, зустрічається в одній тарілці.

Суп із молодої капусти та соковитих фрикадельок: справжня весняна насолода

Легкий, ситний і напрочуд ароматний весняний суп із молодих овочів та фрикадельок з індички — ідеальний варіант для обіду або вечері в сезон перших зелених дарів.

Це один з символів весни — такий смачний та приємно кисленький. Обов’язково дайте час йому настоятися, можна і до наступного дня — страва від цього стане ще смачнішою. Подавайте традиційно — із відвареним яйцем та густою сметаною.

Зелений борщ: класичний рецепт від Євгена Клопотенка

Існує як мінімум одна причина чекати весну – щоб приготувати зелений борщ із соковитої ґрунтової зелені.

Закуска, яка настільки проста у приготуванні, що аж геніальну. Тут солодкість манго та дині поєднується у холодному літньому супі і грає із солоним смаком креветок, які доповнені ароматним перцем та кислинкою цитрусів. Це справжня гармонія смаків, яку легко досягнути на своїй кухні лише за десятки хвилин.

Гаспачо із дині з креветками на шпажках

Гаспачо - це відомий легкий суп, який освіжає та пробуджує апетит. А у поєднанні з шашличком із креветок це створить розкішну та смачну закуску.

Зелений борщ із лободою — це страва, яка тісно пов’язана з традиційною кухнею Слобожанщини. Лобода широко використовувалася в цьому регіоні, особливо в селах, завдяки її доступності й поживним властивостям. У цьому рецепті ви можете обрати вегетаріанську чи м’ясну версію, зробивши борщ з грибами або на наваристому м’ясному бульйоні.

Зелений борщ: слобожанський рецепт з лободою

Борщ з лободою – дуже корисна їжа, особливо навесні, коли організм гостро потребує вітамінів.

Це ситний суп, який не тільки смачний, але й красивий завдяки яскраво-зеленому відтінку гороху. Насолоджуйтеся гороховим супом цілий рік, щоб отримати поживну, багату на клітковину їжу. Горох містить 7 грамів клітковини на порцію в 1 склянку. Щоб отримати весняно-літню версію цієї страви, заморожений горошок замініть свіжим.

Гороховий суп-пюре

Цей ніжний суп-пюре здивує легкою структурою, насиченим смаком, неповторним ароматом та яскравим кольором

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини