Консервована або заморожена. Рецепт пікантної намазки з часникових стріл, яка підходить майже до всіх страв

3 липня 2024, 17:39

Ви все ще викидаєте часникові стріли? Дарма. З них можна приготувати безліч смачних страв і одна з них — універсальна пікантна намазка.

Для приготування намазки з часникових стріл необхідно мати в запасі мінімум інгредієнтів. Велика перевага цієї страви у тому, що її можна зберігати в холодильнику довгий період часу та використовувати для безлічі перших і других страв, а також соусів і салатів.

Реклама

Як приготувати намазку з часникових стріл

Інгредієнти

Часникові стріли — 1 кг

Рослинна олія — 100 г

Цукор — 4 ст. л.

Сіль — 2 ст. л.

Лимонний сік — 1 ст. л.

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки.

Переберіть часникові стріли та залиште цілі та неушкоджені.

Помийте та подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера до консистенції пасти.

Додайте цукор, сіль, олію та лимонний сік — крім приємного присмаку, він допомагає пасті зберегти зелений колір.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти та залиште на пару хвилин.

Розкладіть намазку у банки, закрийте їх кришками та поставте у холодильник. Там вона зберігатиметься протягом двох-трьох місяців.

Якщо бажаєте збільшити термін зберігання намазки, розкладіть її у форми для льоду та поставте до морозильної камери.

Смачного!

Показати ще новини