Радить Гордон Рамзі. Яких помилок не варто припускатися під час готування лазаньї - та як зробити її максимально смачною

22 вересня, 04:43
Гордон Рамзі (Фото: скрін з Instagram gordongram)

Гордон Рамзі (Фото: скрін з Instagram gordongram)

Гордон Рамзі добре розуміється на тому, як зробити страву вражаючою. Відомий шеф-кухар та телеведучий має численні ресторани із зірками Мішлен та безліч кулінарних книг-бестселерів, а також відомий як суворий критик у таких шоу, як Пекельна кухня та МастерШеф.

Незважаючи на свої досягнення, він стверджує, що приготування вишуканої їжі не обов’язково має бути вибагливим, і що є способи швидко додати смаку без особливих зусиль. Холодильник Рамзі часто заповнений домашнім хумусом, шкіркою пармезану для додаткового смаку супам та кількома банками маринованих овочів (від огірків та буряків до моркви та помідорів). «Це справді гарний спосіб додати кислинки салату. А швидке маринування так легко зробити», — каже Рамзі.

Реклама

Майбутня кулінарна книга Рамзі (вийде 30 вересня) під назвою Idiot Sandwich представить приголомшливі сендвічі. Але з наближенням осені ви, ймовірно, прагнете більш затишних, комфортних страв, таких як лазанья. Але як правильно приготувати цю страву, щоб досягти максимально чудового результату? Ось що каже шеф:

1. Приправляти, приправляти, приправляти

Додавання трохи солі та перцю в кінці не вирішить проблему, і це одна з найбільших помилок, які, на його думку, роблять люди. «Не можна приправляти цю страву після того, як вона приготується», — каже Рамзі. «Усі думають, що потрібно приправляти лише м’ясо. Ні, приправляйте також овочі. Додайте ще трохи гостроти. Трохи кайенського перцю, копченої паприки, куркуми надають глибини смаку».

Обід в італійському стилі: лазанья в одному деку за простим рецептом

Цю лазанью зможе приготувати навіть кухар-початківець.

2. Пропустіть нарізання овочів

Люди витрачають забагато часу на нарізання, каже Рамзі. Щоб уникнути цього кроку, він натомість робить пюре з овочів. «Коли ви пюруєте цибулю, часник, моркву, селеру, вони перетворюються на справді смачну кашку. Я набагато більше люблю запікати це з білком, ніж чекати, поки маленькі шматочки моркви приготуються. І це набагато краще поєднується, особливо з соусом з червоного м’яса». Ви навіть можете натерти овочі на тертці, якщо хочете, як це робить Рамзі у своєму класичному рецепті лазаньї аль форно. «Коли ви натираєте на тертці, всі овочі виходять однаково. Тож, коли ви смажите, все рівномірно готується. Іноді деякі з цих овочів настільки грубі, що через дві години після приготування виходять тверді та щільні».

Ідеальна кабачкова лазанья на вечерю: геть без тіста

Зберіть лазанью з кабачків за цим рецептом і насолоджуйтеся легкою, але насиченою стравою. Після неї ви точно надовго забудете про калорійну пасту!

3. Не варіть пасту заздалегідь

Рамзі завжди використовує сухі листи у своїй лазаньї — і він також не варить їх заздалегідь. Але це не лише економія часу. «Для мене вони набагато кращі, тому що зберігають текстуру після випікання в духовці протягом 60−70 хвилин. Це також допомагає сформулювати шари. Іноді, коли ви використовуєте свіжу або заздалегідь відварену пасту, вона об'єднується і не розділяє шари, але суха паста розділяє».

Веганська і легка: рецепт лазаньї з рикотою

Незважаючи на корисні та поживні інгредієнти, ця лазанья має справжній затишок у кожному шматочку. Кожен укус кремовий, насичений і дуже задовольняє.

4. Переконайтеся, що соус належним чином загуснув

Якщо ваша лазанья — це рідкий суп, це говорить Рамзі про одне з двох: або м’ясний соус трохи неакуратний, або бешамель занадто водянистий. «Після того, як я обсмажу овочі та підрум'яню м’ясо, я беру дві-три столові ложки борошна, кладу їх на деко та просто підрум'янюю борошно в духовці. Потім я посипаю ним овочі, щоб вони ввібрали бульйон, і це трохи щільніше утримує соус. І я люблю загущати бешамель великою кількістю сиру. Немає нічого гіршого, ніж коли він стає занадто водянистим. Інакше він починає руйнуватися».

Італійська лазанья: покроковий рецепт вишуканої поживної і при цьому бюджетної страви

Цей рецепт лазаньї вимагає чимало часу на кухні, але він настільки ситний і смачний, що точно того вартий.

5. Завжди завершуйте лазанью свіжим пармезаном.

Простий, але важливий крок: завжди завершуйте лазанью, посипаючи зверху свіжим пармезаном. Ви також можете додати трохи свіжого орегано або базиліка.

Лазанья з рикотою та шпинатом: рецепт вишуканої вечері

Більш сирної, соковитої та тягнучої лазаньї годі й шукати. Цей рецепт буде абсолютним переможцем за насиченістю смаку та апетитністю.
Показати ще новини