На кожен день та під час посту. Як приготувати ситну та поживну квасолю в томатному соусі з грибами
Квасоля в томатному соусі - чудовий пісний гарнір, поживності якому додають гриби.
Достатньо приготувати квасолю в томатному соусі з грибами хоча б один раз, щоб зрозуміти, що цією стравою варто урізноманітнити звичне меню, особливо під час посту.
Як приготувати квасолю в томатному соусі з грибами
Інгредієнти
Квасоля — 500 г
Гриби (свіжі печериці або мариновані опеньки) — 200 г
Цибуля (велика) — 1 шт.
Сік томатний — 100 мл
Сметана — 2 ст. л.
Масло — 30 г
Сіль, спеції - до смаку
Олія — для смаження
Приготування
Заздалегідь замочіть на кілька годин або на ніч квасолю.
Після цього відваріть її протягом 1,5 годин майже до повної готовності.
Почистіть цибуля та наріжте дрібними кубиками.
Гриби помийте, навіть якщо взяли мариновані опеньки, та поділіть на кілька частин.
Розігрійте на плиті пательню з олією та підсмажте на ній половину цибулі до золотистої скоринки.
Додайте томатний сік, доведіть до кипіння, додайте сметану, ретельно перемішайте та зніміть пательню з плити.
Залишки цибулі покладіть у каструлю з олією і підсмажте до розм’якшення.
Додайте гриби та підсмажте до готовності на середньому вогні. Для консервованих опеньків для цього достатньо 2 хвилини.
Додайте квасолю, цибулю з томатним соусом, масло, сіль, спеції, ретельно перемішайте та протушкуйте під кришкою на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
Смачного!