Соковита та сирна. Як приготувати курячу грудку з яблуками та брі на вечерю влітку

9 червня 2024, 18:15

Солодкі яблука та вершковий сир брі начинені всередині курячих грудок у кленовій глазурі та запечені до досконалості. Курка, фарширована яблуками та брі, — це найкраща літня вечеря, яку ви могли готувати.

У літню пору складно обрати, чого хочеться з'їсти більше: просто овочі, чи не просто овочі. У спеку апетит не такий сильний, однак смачні страви та прості рецепти ніхто не відміняв. Пропонуємо простий рецепт корисної вечері, яка пасуватиме під холодний лимонад чи бокал білого вина. Надзвичайно соковита курка тут поєднана із солодким яблуком та пікантним сиром брі, який створює вершковий шлейф цій страві. Рецептом поділилася на своїй сторінці в Instagram блогерка Кейтлін.

Реклама

Курка з яблуками та сиро брі

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки без кісток і шкіри
  • 1 медове хрустке яблуко, очищене від серцевини та нарізане тонкими скибочками
  • 1 скибочка сиру брі, нарізана скибочками
  • Сіль та перець за смаком

Для кленової глазурі:

  • 2 ст.л. кленового сиропу
  • 1 ч.л. діжонської гірчиці
  • ¼ ч.л. сушеного чебрецю
  • 1 зубчик часнику, подрібнений

Спосіб приготування:

  1. Збийте інгредієнти для глазурі разом і відставте в сторону.
  2. Розігрійте духовку до 200 градусів. Потім покладіть курячі грудки на обробну дошку і зробіть на кожній з них розріз приблизно на ¾ довжини. Посоліть і поперчіть з обох боків.
  3. Далі розігрійте велику чавунну сковороду на середньому вогні і додайте трохи оливкової олії. Коли пательня розжариться, покладіть на неї курячі грудки і обсмажуйте по 2−3 хвилини з кожного боку. Потім зніміть курку зі сковороди і начиніть її нарізаними яблуками та сиром брі. (На цьому етапі ви можете закріпити курку зубочистками, якщо боїтеся, що начинка витече).
  4. Поверніть курку назад у чавун і змастіть її глазур’ю. Потім поставте форму в духовку і запікайте протягом 20−22 хвилин або до повної готовності курки. (Внутрішня температура повинна бути 74 °C). Подавайте із салатом із зелені та томатів.
Показати ще новини