З картоплею. Незвичайна версія грецького салату — збалансована поживна страва
Ідеальний для літа, ситний, але легкий салат, який легко готувати. Він точно перенесе вас у сонячну Грецію.
Грецький салат — досі одна із найпопулярніших позицій у меню багатьох ресторанів України. Це справжня класика сучасної світової кухні. Але як його готують у самій Греції? Блогерка та нутриціологиня Бонні Ведделл показала як його готувати на своїй сторінці в Інстаграмі.
Цей салат потрібно подавати з соусом цацикі. Це холодний соус-закуска, який зазвичай готують з грецького йогурту, свіжого огірка та зелені. Найчастіше це складова мезе і використовується як соус-дип до хліба або овочів. Наприклад, цацикі подають до м’ясних страв, до гірос або сувлакі, або до смаженої риби.
Картопляний салат у грецькому стилі
Інгредієнти для цацикі:
- 4 ст.л. веганського йогурту
- ½ огірка (натертого на тертці)
- жменя свіжо нарізаної м’яти
- жменю свіжої рубаної петрушки
- 2 зубчики часнику (подрібнені)
- крапля оливкової олії
- сіль і чорний перець
Для салату:
- 500 г білої міні-картоплі
- 70 г помідорів черрі
- ½ огірка
- 100 г оливок без кісточок
- 1 червона цибулина
- 1 ч.л. орегано
- оливкова олія
- сіль і перець
Спосіб приготування:
- Покладіть картоплю в холодну підсолену воду на плиту і доведіть до кипіння приблизно на 20 хвилин (або до тих пір, поки ви не зможете встромити в неї виделку і вона не стане м’якою).
- Коли картопля звариться, злийте воду і залиште трохи охолонути. коли картопля охолоне, розріжте її навпіл, покладіть у форму для запікання, змастіть оливковою олією, орегано, сіллю і перцем і запікайте в духовці протягом 25−30 хвилин. Тим часом наріжте овочі, що залишилися, і приготуйте салат цацикі.
- Натріть на тертці ½ огірка, викладіть все це на рушник і вичавіть з нього якомога більше соку. (Якщо ви хочете зберегти цей сік, використовуйте його для смузі/соків).
- Потім покладіть натертий огірок разом з подрібненою зеленню, йогуртом, часником, оливковою олією, сіллю і перцем у миску і перемішайте. як тільки картопля звариться, перекладіть все у велику миску з цацикі і насолоджуйтеся.