З картоплею. Незвичайна версія грецького салату — збалансована поживна страва

3 червня 2024, 19:25

Ідеальний для літа, ситний, але легкий салат, який легко готувати. Він точно перенесе вас у сонячну Грецію.

Грецький салат — досі одна із найпопулярніших позицій у меню багатьох ресторанів України. Це справжня класика сучасної світової кухні. Але як його готують у самій Греції? Блогерка та нутриціологиня Бонні Ведделл показала як його готувати на своїй сторінці в Інстаграмі.

Реклама

Цей салат потрібно подавати з соусом цацикі. Це холодний соус-закуска, який зазвичай готують з грецького йогурту, свіжого огірка та зелені. Найчастіше це складова мезе і використовується як соус-дип до хліба або овочів. Наприклад, цацикі подають до м’ясних страв, до гірос або сувлакі, або до смаженої риби.

Картопляний салат у грецькому стилі

Інгредієнти для цацикі:

  • 4 ст.л. веганського йогурту
  • ½ огірка (натертого на тертці)
  • жменя свіжо нарізаної м’яти
  • жменю свіжої рубаної петрушки
  • 2 зубчики часнику (подрібнені)
  • крапля оливкової олії
  • сіль і чорний перець

Для салату:

  • 500 г білої міні-картоплі
  • 70 г помідорів черрі
  • ½ огірка
  • 100 г оливок без кісточок
  • 1 червона цибулина
  • 1 ч.л. орегано
  • оливкова олія
  • сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Покладіть картоплю в холодну підсолену воду на плиту і доведіть до кипіння приблизно на 20 хвилин (або до тих пір, поки ви не зможете встромити в неї виделку і вона не стане м’якою).
  2. Коли картопля звариться, злийте воду і залиште трохи охолонути. коли картопля охолоне, розріжте її навпіл, покладіть у форму для запікання, змастіть оливковою олією, орегано, сіллю і перцем і запікайте в духовці протягом 25−30 хвилин. Тим часом наріжте овочі, що залишилися, і приготуйте салат цацикі.
  3. Натріть на тертці ½ огірка, викладіть все це на рушник і вичавіть з нього якомога більше соку. (Якщо ви хочете зберегти цей сік, використовуйте його для смузі/соків).
  4. Потім покладіть натертий огірок разом з подрібненою зеленню, йогуртом, часником, оливковою олією, сіллю і перцем у миску і перемішайте. як тільки картопля звариться, перекладіть все у велику миску з цацикі і насолоджуйтеся.
Показати ще новини