До салатів і гарнірів. Як приготувати вдома смачну консервовану кукурудзу на зиму

4 вересня 2024, 17:49

Консервована кукурудза — універсальна складова багатьох салатів і гарнірів, яку реально приготувати власноруч.

Для приготування консервованої кукурудзи вам знадобиться дуже простий список інгредієнтів і початки солодких сортів. Бажано, щоб кукурудза була не старою, інакше консервація не вийде соковитою та такою смачною, як магазинна.

Реклама

Як приготувати консервовану кукурудзу на зиму

Інгредієнти

На шість півлітрових банок

Кукурудза — 18 початків

Оцет — 3 ст. л.

Сіль — 3 ст. л.

Цукор — 12 ст. л.

Вода для розсолу — 3 л та для відварювання кукурудзи — за розміром каструлі

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки.

Візьміть зручну каструлю великого розміру, залийте у неї воду та доведіть її до кипіння.

Опустіть у киплячу воду початки та проваріть протягом 1 хвилини, а потім одразу опустіть у холодну воду та потримайте до повного охолодження.

За цей час приготуйте розсіл. Для цього залийте воду у каструлю, додайте оцет, сіль, цукор та, періодично перемішуючи, доведіть до кипіння.

Відділіть зернятка від початків, що остигли, розкладіть по банках таким чином, щоб до їх верхньої частини лишалось 3 см.

Залийте розсолом, накрийте кришками та поставте у зручну широку каструлю, на дно якої заздалегідь покладіть рушник та налийте воду, щоб вона діставала до плечиків банок.

Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки протягом 2 годин на невеликому вогні.

Потім закрутіть банки та перегорніть дном до гори. Зверху покладіть тепле покривало та залиште охолонути.

Переставте готову кукурудзу для зберігання у прохолодне місце.

Смачного!

Показати ще новини