Зміцнює кістки та допомагає схуднути. П’ять причин, чому варто включити горіхи кеш’ю в раціон

13 лютого, 06:13
Користь горіхів кеш’ю (Фото: sunnysun0804/pixabay)

Користь горіхів кеш’ю (Фото: sunnysun0804/pixabay)

Кеш’ю не такі популярні, як мигдаль чи волоські горіхи, але точно заслуговують на увагу. Ці солодкуваті, маслянисті на смак горіхи — не просто смачна закуска.

Вони універсальні й можуть стати ідеальним доповненням до салатів, зернових мисок, десертів. А ще з них легко приготувати масло, молоко, вершки і навіть сир. Якщо ви хочете додати в раціон більше рослинних продуктів, кеш’ю — чудовий вибір.

Реклама

Чим корисні кеш’ю

Підтримують здоров’я серця

Горіхи традиційно пов’язують зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань завдяки їхньому складу. Кеш’ю не виняток. Вони багаті на моно- і поліненасичені жири, які сприяють поліпшенню рівня холестерину. Наприклад, дослідження показало, що у людей з діабетом 2 типу, які отримували 10% добових калорій з кеш’ю, показники холестерину покращилися.

Сприяють контролю ваги

Міф, що горіхи призводять до набору ваги, давно розвінчаний. Річ у тім, що не всі калорії з кеш’ю засвоюються організмом — частина жиру виводиться завдяки їхній клітковині. Так, сухосмажені кеш’ю містять 574 ккал на 100 г, але організм засвоює тільки 483. Крім того, білки та корисні жири уповільнюють травлення, подовжуючи відчуття ситості.

Допомагають контролювати рівень цукру в крові

Кеш’ю містять мало вуглеводів і багаті клітковиною, білком і корисними жирами. Дослідження підтверджують, що заміна рафінованих вуглеводів кешью сприяє стабілізації рівня цукру в крові. У тому ж дослідженні у людей, які споживали кеш’ю, знизився рівень інсуліну.

Зміцнюють кістки

Міцні кістки — це не тільки кальцій. Вітамін K, магній і фосфор також важливі для кісткової системи, а кеш’ю є їх чудовим джерелом.

Мають антиоксидантні властивості

Кеш’ю містять поліфеноли і флавоноїди, які захищають клітини від окисного стресу і запалень, знижують ризик хронічних захворювань. У їхньому складі також є цинк, який підтримує імунітет.

Можливі обмеження

Попри всі корисні властивості, кеш’ю можуть викликати алергію, як і інші горіхи. Ще один нюанс — їхній високий вміст оксалатів, що може сприяти утворенню каменів у нирках. Людям зі схильністю до сечокам’яної хвороби варто проконсультуватися з лікарем перед включенням кеш’ю в раціон.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини