Запечена по-новому. Як приготувати на природі соковиту картоплю з хрусткою скоринкою на шампурах
Літо триває та останнім часом радує комфортними градусами, завдяки яким можна вибратися на природу та приготувати смачну картоплю на багатті.
Приготуйте печену картоплю по-новому та насолодіться сумішшю запашних спецій, хрускотом скоринки та соковитістю м’якої середини. Картопля на шампурах проста та неймовірно красива і смачна страва, яка нікого не залишає байдужим.
Як приготувати картоплю на шампурах
Інгредієнти
Картопля (бажано молода) — 1 кг
Сало (свіже, копчене або грудинка чи шинка) — 400 г
Сіль, сушений часник, копчена паприка, спеції для картоплі або будь-які інші - за смаком
Приготування
Ретельно помийте картоплю, просушіть на паперовому рушнику, наріжте кружальцями товщиною приблизно 1−2 см, складіть їх у зручну глибоку ємність, додайте сіль, спеції та перемішайте.
Візьміть сало або жирну шинку чи грудинку та наріжте слайсами товщиною також 1−2 см.
Нанизайте картоплю та сало (шинку, грудинку) чергуючи між собою на шампура.
Загорніть нанизані продукти фольгою та готуйте над вогнищем періодично перегортаючи шампура.
Коли картопля стане м’якою, можете зняти фольгу та підсмажити її до золотистої скоринки.
За бажанням, за кілька хвилин до повного приготування, можете посипати картоплю заздалегідь натертим сиром.
Смачного!