Літні деруни: секрет приготування з заміною головного інгредієнта — маст хев сезону

13 червня 2024, 05:11

Ніжні, ароматні та ситні деруни з кабачків по праву можуть претендувати на одну з головних страв літа.

Приготуйте деруни з кабачків та подякуйте літу за можливість насолодитися їх ніжним смаком. Універсальна страва може бути сніданком, обідом, вечерею або полуденком і не залишить байдужими всіх, хто спробує її хоч раз.

Реклама

Як приготувати деруни з кабачків

Інгредієнти

Кабачки — 1 кг

Борошно — 8 ст. л.

Яйця — шт.

Цибуля — 1 шт.

Сіль — 1,5 ч. л.

Чорний перець — 0,5 ч. л.

Олія для смаження

Приготування

Помийте кабачки та зріжте кінчики. Якщо шкірка на них тонка та м’яка, можете її не чистити.

Потріть кабачки на тій же тертці, на якій зазвичай трете на деруни картоплю.

Складіть натерті кабачки в зручну глибоку ємність, посоліть та залиште на кілька хвилин, щоб вони випустили зайвий сік.

Відіжміть сік з кабачків та вилийте його.

Додайте у ємність яйця, просіяне борошно, перець та дрібно нарізану цибулю.

Ретельно перемішайте до утворення єдиної маси.

Поставте пательню з олією на вогонь і розігрійте.

Викладіть столовою ложкою деруни та обсмажте до золотистої скоринки з обох боків.

Подайте на стіл одразу з пательні, доки не встигли остигнути, зі сметаною.

Смачного!

Показати ще новини