В одному посуді. Як швидко приготувати кабачкову запіканку з сиром та зеленню
Уявити літо без кабачків неможливо. З овочем сезону можна приготувати безліч страв і саме зараз час приготувати з ним запіканку.
Запіканка з кабачків — легка та смачна страва, яка смакує самостійно та як закуска до гарнірів. Її можна з легкістю замісити, а потім запекти в одній формі, а потім, насолодитися неймовірним смаком одразу після приготування, або після охолодження.
Як приготувати запіканку з кабачків
Інгредієнти
Кабачки — 400 г
Сир твердий — 100 г
Яйця — 2 шт.
Сметана — 100 г
Борошно — 150 г
Сода (гашена) — 0,5 ч. л.
Сіль — 0,5 ч. л.
Зелень, перець — за смаком
Помідори чері - за бажанням і за смаком
Приготування
Натріть кабачок на великій тертці та залиште, щоб відійшов зайвий сік.
Сир натріть на великій тертці або дуже дрібно поріжте.
Подрібніть зелень.
У окремій ємності (можна для запікання) поєднайте сметану з содою та залиште на 5 хвилин.
Потім додайте до сметани яйця, сіль, перець, збийте виделкою, додайте борошно та ретельно перемішайте.
Додайте сир, кабачок, зелень і ще раз перемішайте. За бажанням, додайте половинки помідорів чері. Якщо робили все у формі для запікання, одразу поставте її у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку. Якщо замішували запіканку у окремій ємності, перед запіканням перелийте суміш у форму.
Готову запіканку прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!