Корисна та несолодка. Рецепт сирної запіканки, яку можна приготувати зі свіжими або замороженими овочами

18 червня 2024, 14:03

Сирна запіканка — страва не лише на десерт. Її можна подавати на обід або вечерю, якщо приготувати з овочами.

Оберіть улюблені овочі до списку інгредієнтів та приготуйте запіканку. Вона вийде неймовірно ніжною, смачною та ситною — без будь-яких недоліків.

Як приготувати запіканку з овочами

Реклама

Інгредієнти

Сир — 400 г

Овочева суміш свіжа (броколі, цвітна капуста, морква, солодкий перець, зелений горошок, спаржева квасоля) — 400 г

або

Овочева суміш заморожена — 400 г

Яйця — 2 шт.

Борошно рисове — 60 г;

Олія оливкова — 2 ст. л.

Базилік сушений — 1 ч. л.

Часник — 2 зубчики

Сіль, чорний перець — за смаком

Приготування

У зручній ємності змішайте сир, яйця, борошно, сіль.

Подрібніть часник та свіжі овочі, якщо будете готувати запіканку з ними.

Розігрійте пательню з олією на середньому вогні, покладіть у неї часник, кілька разів перемішайте та додайте овочі.

Накрийте кришкою та залиште на п’ять хвилин.

Додайте сіль, перець, базилік. Вимкніть вогонь та дайте суміші трішки настоятися.

За цей час прогрійте духовку до 180 градусів.

Поєднайте сирну суміш з овочевою та ретельно перемішайте.

Змажте форму для випікання маслом, наповніть сумішшю та поставте запікатися на 30−35 хвилин.

Подайте готову запіканку на стіл теплою.

Смачного!

Показати ще новини