Вже за чотири тижні. Нове дослідження виявило здатність кукурудзяного борошна знижувати рівень холестерину

7 серпня 2024, 15:08

Дослідження показало, що суміш рафінованого кукурудзяного борошна та висівок значно знижує рівень холестерину ЛПНЩ.

Результати клінічного випробування підтвердили, що вживання продуктів, виготовлених з рафінованого кукурудзяного борошна та висівок, може знизити концентрацію холестерину ЛПНЩ на 5−13,3% всього за чотири тижні.

Реклама

У дослідженні порівнювало вплив цільнозернового і рафінованого борошна та висівок і виявили що 70% учасників зазнали значного зниження концентрації холестерину ЛПНЩ. Вживаючи інше кукурудзяне борошно, учасники не помітили ні зниження рівня ЛПНЩ, ні загального холестерину в крові, ні його підвищення. Люди часто думають, що для покращення здоров’я зміни в раціоні харчування повинні бути кардинальними, але це далеко не так.

Коррі Візнер, американський доктор, дослідник і доцент медичного коледжу зазначив, що команда навмисно зосередила дослідження на тому, щоб уникнути різких змін у харчуванні. Дослідники давали учасникам дослідження хлібобулочні вироби, щоб контролювати тип і кількість кукурудзяного борошна, і учасники дослідження не змінювали кількість споживання зернових продуктів протягом усього дослідження.

Щоб покращити здоров'я не завжди потрібно кардинально змінювати раціон (Фото: Katerina3/depositphotos)
Щоб покращити здоров'я не завжди потрібно кардинально змінювати раціон / Фото: Katerina3/depositphotos

Ці хлібобулочні вироби були розроблені майстром-пекарем, знайомим з рецептурами продуктів і спеціальними інгредієнтами, що використовуються в продуктах, які зазвичай продаються в магазинах. Їх мета полягала в тому, щоб результати дослідження продемонстрували, наскільки практичним може бути регулярне включення продуктів, приготованих з борошна, збагаченої кукурудзяними висівками, в раціон харчування, корисний для серця.

Результати не виявили суттєвих змін у різноманітності мікробіому кишківника, адже учасники не повідомляли про будь-які порушення травлення або зміни. У ході дослідження учасники індивідуально повторювали кожну зміну харчування протягом чотирьох тижнів (з мінімальною двотижневою перервою). Це робили з метою більш рівномірно оцінити вплив кожної зміни.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини