Rétro français. Три ностальгічні французькі десерти, які можна приготувати вдома

18 липня, 15:24
Приготування шоколадного десерта (Фото: Freepik)

Приготування шоколадного десерта (Фото: Freepik)

Від кремових, насичених делікатесів до вишуканих тістечок, французькі десерти здатні перетворити кожен шматочок на невелике свято. Чи то вишукані шари мільфею, чи то легка насолода від добре приготованого французького тосту з полуницею, ці десерти є доказом того, що французи знаються на солодощах.

Пекар і кулінарний письменник Ед Кімбер у своїй книзі French Bakes Made Simple (Французька випічка без таємниць) розвіює міфи про французькі десерти. Адже насправді їх можна готувати просто та без складних інгредієнтів.

Реклама

Крем-карамель

«Цей десерт для мене — простий засіб для підняття настрою, — розповівКімбер. — Можливо, це найпростіший з усіх запечених кремів, але він справді немов рай на тарілці. Можливо, це спогади про те, як я їла його в дитинстві, а може, це його текстура. У будь-якому разі, це смачний класичний десерт, який заслуговує на те, щоб повернутися з анналів „ретро“ і „старомодного“ і знову гордо зайняти місце на наших обідніх столах».

Карамельний крем: рецепт французького ретро десерту

Вершковий, ніжний, акуратний десерт, з яким важко зупинитися, щоб не з'їсти навіть ложку.

Шоколадні фондани

«Іноді старомодні рецепти є найкращими — і немає нічого більш ретро, ніж цей десерт», — зазначає Кімбер. «Колись шоколадні фондани були в меню майже кожного ресторану. Хоча зараз це вважається дещо банальним, якщо ви приготуєте їх для друзів вдома, я гарантую, що вони їм сподобаються. Ви не зможете не бути вражені, коли розріжете десерт і з нього витече розтала начинка».

Класика Франції: шоколадний фондан вдома

Насолоджуйтесь розкішним Fondant au Chocolat — насиченим шоколадним фонданом, який подається з кулькою кремового ванільного морозива. Ідеальний десерт, щоб задовольнити вашу тягу до солодкого!

Лимонні мадленки

«Для мене ці маленькі тістечка є чудовими, тому що тісто можна приготувати за кілька днів до випікання, а потім випікати їх за лічені хвилини — це ідеальний рецепт для приготування заздалегідь. Вони також дуже універсальні. Я додаю до них різні смаки, від какао-бобів у тісті до глазурі з червоного апельсина, і навіть занурюю їх у темперований шоколад.

Щоб отримати характерну форму, можна зробити кілька речей. По-перше, охолодіть тісто принаймні на три години, а деко — на годину перед випіканням. По-друге, не переповнюйте форму, бо це призведе до отримання звичайних мадленів з куполоподібною поверхнею без класичного горба. І по-третє, випікання при відносно високій температурі також допомагає".

Мадленки: рецепт традиційного французького печива з лимоном

Мадлен – це маленькі бісквітні тістечка з характерною формою мушлі, яку вони набувають завдяки випіканню у спеціальних формах. Ця французька традиція має бути виконана на вашій кухні!
Показати ще новини