Кохання з першого укусу. Як приготувати мінічизкейки з банановим пудингом та печивом — ідеальні на одну порцію

15 серпня 2024, 00:00

Ви можете зробити ці неперевершені мінічизкейки з банановим пудингом на десерт, і надовго забути про існування всіх інших смаколиків. Готувати дуже просто, цікаво, а результат — неймовірне поєднання сиру та банана.

Щоб не йти на ризик із приготуванням великих чизкейків, спробуйте ці маленькі шматочки раю. Тут банан поєднаний з оксамитовою текстурою та тендітним смаком вершкового сиру, усе викладене на хрустку та вологу подушку з печива, і покрите повітряними та солодкими збитими вершками. Чи можливо встояти перед цим десертом?

Реклама

Рецепт мінічизкейків опублікувала досвідчена кондитерка Алла Дріксне у своєму Instagram.

Бананові мінічизкейки

Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки крихт крекеру Грем чи іншого печива
  • ¼ склянки цукрового піску
  • ½ склянки несолоного вершкового масла, розтопленого
  • 480 г вершкового або домашнього сиру, розм’якшеного
  • ½ склянки цукрового піску
  • 2 великих яйця
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту
  • 1 склянка сметани
  • 1 склянка нарізаних бананів
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • ½ склянки молока
  • 2 банани, нарізані для прикраси
  • Збиті вершки для прикраси
  • подрібнені ванільні вафлі для прикраси

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 163 °C і застеліть форму для мафінів паперовими формочками. У середній мисці змішайте крихти крекеру Грем, ¼ склянки цукру і розтоплене вершкове масло. Видавіть суміш на дно кожної формочки, щоб утворилася скоринка.
  2. У великій мисці збийте вершковий сир з ½ склянки цукру до однорідної маси. Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання. Додайте ванільний екстракт.
  3. Влийте сметану і перемішайте до повного з'єднання. В окремій мисці змішайте банани та кукурудзяний крохмаль, додайте молоко та збийте до загустіння. Додайте суміш до суміші для чизкейка і перемішайте до повного з'єднання. Ложкою викладіть сирну суміш на коржі у формі для кексів, заповнюючи кожну форму майже до верху.
  4. Випікайте 20−25 хвилин або до зарум’янювання центру. Дайте чизкейкам повністю охолонути, а потім поставте в холодильник щонайменше на 2 години перед подачею.
  5. Перед подачею прикрасьте кожен мінічизкейк шматочком банана, крапелькою збитих вершків і посипте подрібненими ванільними вафлями.
Показати ще новини