Ви його шукали. Як приготувати ідеальний персиковий пиріг у пік сезону — з хрусткою та солодкою скоринкою
Це ідеальний персиковий пиріг. Свіжі, соковиті персики, приправлені корицею та загорнуті у хрустку масляну скоринку, утворюють ароматний, літній фруктовий пиріг, який стане справжньою окрасою будь-якої гостини.
Приготуйте цей домашній персиковий пиріг для наступної вечірки. Ваші гості будуть у захваті від солодкої, соковитої начинки та маслянистої, хрусткої скоринки пирога. Адже персики зараз на самій вершині своєї солодкості та смаку. Тож не баріться, а смакуйте цю випічку з рідними та близькими за чаєм та легкою чи веселою розмовою. Рецептом поділився блогер Джон Канел з майже 5 мільйонами підписників у Ютубі.
Персиковий пиріг
Інгредієнти:
- 1 подвійний корж для пирога (листково-дріжджове тісто)
- 8−9 персиків 1,4 кг
- ⅔ склянки цукрового піску (133 г)
- 6 ст.л. кукурудзяного крохмалю (42 г)
- 1 ст.л. лимонного соку
- 2 ч. ложки ванільного екстракту
- 1 ч. ложка кориці
- 2 ст. л. несолоного вершкового масла, нарізаного кубиками
- 1 яйце
- цукровий пісок для посипання
Приготування:
- Розігрійте духовку до 220 С. Дайте дискам тіста для пирога нагрітися на робочій поверхні. Тим часом виріжте нижню частину кожного персика і зніміть шкірку. Розріжте персики навпіл, видаліть кісточки і наріжте скибочками завтовшки 1 см.
- У великій мисці обережно перемішайте персики, цукор, кукурудзяний крохмаль, лимонний сік, ваніль і корицю. Відставте в сторону, поки ви розкачуєте корж пирога.
- Для нижнього коржа розкачайте 1 диск тіста в 30 см круг, товщиною приблизно 4 мм. Викладіть тісто у 22 см глибоку форму для пирога, залишивши надлишки, щоб вони звисали з країв форми.
- Для верхнього коржа розкачайте другий диск в 25 см круг. Розрізати тісто на смужки шириною 2 см. (Вам знадобиться 8 — 10 смужок)
- Помістіть персикову суміш всередину нижнього коржа і розрівняйте її, щоб створити рівну поверхню для решітки. Посипте начинку кубиками вершкового масла.
- Викладіть смужки пирога у вигляді решітки на фруктову начинку. Обріжте обидва кінці решітки та надлишки нижнього коржа, щоб вони на 2 см виступали над краєм форми для пирога. Загніть надлишки під себе і злегка притисніть, щоб утворився рівний край. За бажанням, закрутіть краї пальцями або виделкою.
- У невеликій мисці збийте яйце з 1 столовою ложкою води. Змастіть яєчним розчином верхню частину пирога та корж і посипте приблизно 1 столовою ложкою грубого цукру.
- Край пирога нещільно накрийте алюмінієвою фольгою. Випікайте 20 хвилин, потім зменшіть температуру духовки до 190° C і випікайте ще 40−50 хвилин, або поки верх не стане золотисто-коричневим, а начинка не почне пузиритися (навіть у центрі!). Якщо пиріг починає підрум'янюватися занадто швидко або досягає золотисто-коричневого кольору в середині випікання, накрийте весь пиріг фольгою.
- Покладіть пиріг на решітку для охолодження і охолоджуйте протягом 4−5 годин перед тим, як нарізати. Насолоджуйтеся з кулькою холодного ванільного морозива!