Замість гречки чи картоплі. Що приготувати з булгуру: п’ять найкращих рецептів з «швидкої» крупи на обід чи вечерю

17 листопада, 17:11
Одна з класичних страв з булгуром — табуле (Фото: depositphotos/AI)

Одна з класичних страв з булгуром — табуле (Фото: depositphotos/AI)

Пропонуємо урізноманітнити раціон і додати до меню страви з булгуру — популярної крупи кухонь Близького Сходу та Середземномор’я.

Якщо ви прагнете урізноманітнити раціон корисними цільнозерновими продуктами і при цьому дбаєте про здоров’я серця, зверніть увагу на булгур. Ця крупа, широко розповсюджена у кухнях Близького Сходу та Середземномор’я, виготовляється з твердої пшениці, яку попередньо пропарюють, сушать і подрібнюють. Попри таку обробку, булгур зберігає всі частини зерна і вважається повноцінним цільнозерновим продуктом.

Реклама

Усього одна чашка вареного булгуру дає близько 116 калорій, 26 г вуглеводів і 6 г клітковини. Це робить його поживним, низькокалорійним і багато насиченим джерелом рослинних волокон. Крім того, в булгурі містяться 4 г білка і такі важливі мікроелементи, як залізо, фосфор і магній. Він не містить жирів і вирізняється низьким вмістом натрію (лише 307 мг), що робить його придатним для людей, які стежать за здоров’ям серця і травної системи.

Що приготувати з булгуру

Булгур — не тільки корисний, а й універсальний: підходить як для солодких, так і солоних страв. Його можна використовувати як основу для «зернових боулів», салатів, гарнірів, замінюючи рис або кіноа. Він також гарний у десертах — наприклад, пудингах з горіхами і фруктами. Одна з класичних страв з булгуром — табуле, в якому поєднуються зелень, лимон, цибуля і оливкова олія. Ідеальне поєднання для тих, хто стежить за рівнем холестерину і цінує смак.

Овочевий суп із булгуром: легкий, поживний і дуже ароматний

Цей запашний суп стане справжньою панацеєю від осінньої хандри чи просто зігіріє в найближчі зимові вечори.

Булгур — не тільки корисний, а й універсальний: підходить як для солодких, так і солоних страв. Його можна використовувати як основу для «зернових боулів», салатів, гарнірів, замінюючи рис або кіноа. Він також гарний у десертах — наприклад, пудингах з горіхами і фруктами. Перші страви з нього виходять також відмінними. Булгур робить страву смачною та додає першим стравам насиченості.

Ситний і корисний гарнір із булгуру: простіше не буває

Ця ситна страва стане чудовою альтернативою звичної гречки чи картоплю. Додасть до вашого меню середземноморського присмаку.

Пропонуємо приготувати класичний гарнір із булгуру, який підійде до риби, м’яса, салату, свіжих, маринованих чи квашених овочів. Готуйте та насолоджуйтесь смаком, простотою і користю крупи. Якщо ви прагнете урізноманітнити раціон корисними цільнозерновими продуктами і при цьому дбаєте про здоров’я серця, зверніть увагу на булгур.

Лаваш з червоною сочевицею - обід, який зручно брати з собою

Ця страва в міру пряна, насичена та ароматна, тож їсти її на обід - одне задоволення!

Ця страва досить проста у приготуванні, але вам доведеться деякий час простежити за готуванням сочевиці та томатного масла. Проте такі роли можна взяти з собою на роботу чи запропонувати дітям у школу. У них немає м’яса, вони в міру пряні, поживні, до того ж ви можете доповнювати рецепт. Крім листя салату, можна покласти до лаваша болгарський перець чи огірок.

З посмішкою: рецепт фаршированих перців на Геловін з булгуром і сиром

Фаршировані перці - це класика домашньої кухні, знайома багатьом із дитинства. Ця страва не втрачає своєї популярності завдяки простоті приготування, доступності інгредієнтів і насиченому смаку. А ще завдяки новим та креативним подачам.

Соковиті перці, наповнені ароматною начинкою з фаршу, булгуру та обсмажених овочів, що покриті сирною шапкою, стають особливо ніжними та смачними. Фаршировані перці ідеально підходять як для обіду, так і для вечері, чудово поєднується з гарнірами або подається як самостійне гаряче у свято.

Рецепт салату табуле з лаймом і свіжими овочами

Цей ситний та освіжаючий гарнір з булгуру ідеально пасуватиме до м'ясних страв чи до вететаріанського хумусу на обід чи вечерю.

Табуле — це традиційний арабський салат із булгуру, який зазвичай подають як гарнір до м’ясних страв або хумусу. Цей рецепт підкорює серця своєю простотою та свіжістю. Подаруйте собі справжню насолоду, приготувавши цю страву на власній кухні!

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини