Від 15 до 500 доларів. Експерти назвали найкращі суші-ресторани Токіо на будь-який бюджет
Процес створення суші в ресторані (Фото: Instagram@milapanpinij)
У японській столиці є безліч чудових варіантів, куди дійсно варто завітати на суші: від бюджетних до надзвичайно розкішних. Розповідаємо, чим з них кожний особливий.
Суші, можливо, є найбільшим кулінарним подарунком Японії світу. Але Токіо все ще найкраще місце, щоб їх скуштувати. Від недорогих місць на вечерю для всієї компанії до храмів суші-традицій, місто пропонує неперевершену різноманітність і якість. Міжнародний рейтинг The World’s 50 Best Restaurants оприлюднив дев’ять ресторанів, які охоплюють весь спектр цього виду мистецтва, від найдешевших до найдорожчих. Також зважайте на професійну пораду: бронюйте бажані суші-стійки заздалегідь: за три місяці. Щоб потрапити в популярні місця, обійдіть черги, прийшовши рано або в непіковий час. Під час трапези поважайте традиції, з'їдаючи кожен шматочок одразу та використовуючи пальці замість паличок.
1. Nemuro Hanamaru
На п’ятому поверсі комплексу Kitte в Маруноучі, цей гамірний суші-ресторан з конвеєрною стрічкою пропонує свіжі, бюджетні делікатеси за кілька кроків від станції Токіо. Яскравий, енергійний простір швидко заповнюється в обід, тож приходьте рано, щоб зайняти місце. Улюблені страви включають жовтохвоста, мариновану в морській капусті камбалу та видатну ікру горбуші, вимочену в соєвому соусі.
Ціна: 15 доларів на людину.
2. Sushi Bun
Почавши працювати у 1956 році біля станції JR Ebisu, цей затишний заклад на 20 місць пропонує автентичний шарм. Їхня фірмова страва Ebisu-don — барвистий чіраші з лососем, ікрою (лососевою ікрою), подрібненим тунцем і різними начинками — обмежений лише 10 порціями щодня. У затишному приміщенні за прилавком виставлені рукописні меню, а щоденний улов видно у холодильній скляній вітрині.
Ціна: від 15 доларів на людину в обідній час.
3. Sushi Dai Toyosu
Легендарний заклад Sushi Dai панує називають перлиною ринку Тойосу. Після перенесення центрального рибного ринку з Цукідзі в 2018 році, друга точка Sushi Dai підтримує безкомпромісні стандарти — тут не подають рибу, яка не відповідає їхнім вимогам. У чому підступ? Жодних бронювань, лише 12 місць і сумнозвісні черги, які утворюються вже о 2 годині ночі. Відкриваючись щодня о 5:30 ранку, цей автентичний токійський досвід вимагає терпіння, але щедро винагороджує його.
Ціна: 37 доларів сет омакасе з 12 штук.
4. Onodera Kaiten Sushi
За межами невеликої стоячої стійки, ця концепція елітного кайтен-суші (суші на конвеєрній стрічці) від відомої Onodera Group вражає золотою панельною стелею, психоделічним дизайном, натхненним океаном, і декоративними акцентами, що нагадують вогні човнів для лову кальмарів. Золотий конвеєр доставляє сезонні делікатеси, такі як морський лящ, абалон і червоний молюск, поряд зі стандартними варіантами. Вісім місць біля невеликої бічної стійки пропонують спостерігати за діями шеф-кухаря, а кабінки та приватні столи вміщують групи до шести осіб.
Ціна: 50−80 доларів на людину.
5. Tachigui Sushi Akira