Кімчі, леквар та рол. Незвичні варіації борщу у Києві - де варто скуштувати національну страву
Завжди перша у списку українських страв улюблена мільйонами та настільки різноманітна — що важко відслідкувати. Борщ — справді легендарна їжа. Пропонуємо вам підбірку незвичайних і просто цікавих борщів в закладах Києва.
Надзвичайна подача, красивий колір, насичені бульйони та інгредієнти, які дивують. Шефи українських ресторанів та кафе пропонують цікаві варіації страви, яка завоювала не лише серця українців, а й людей по всьому світу. Різноманітні борщі можна куштувати у ресторанах як в Америці, так і в Азії. Сьогодні ділимося, де куштувати смачні борщі у столиці. Пам’ятаймо, що цю національну страву включили до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
1. Борщ-рол від ДАЙ Борщу
Страва нагадує японський рол, але більшого розміру. Пропонують 5 смаків: з веганським борщем (95 грн /270 г), зі смаком борщу з мʼясом курки і грибами (135 грн / 300 г), зі смаком борщової шаурми (135 грн / 300 г) і свинини та зі смаком сирного борщу. Також заклад пропонує зробити свій власний смак поєднавши різноманітні інгредієнти. Як зазначає заклад, на смак така страва справді незвичано, але смачна. Можна також скуштувати борщ-смузі, та скоро очкується морозиво із борщу.
Адреса:вул. В. Васильківська, 72
Час роботи: 12:00 до 20:00
2. Борщ зі сливовим лекваром від 100 років тому вперед
Ресторан пропонує страви сучасної української кухні. Однак борщ тут готують за старовинним рецептом із Закарпаття. Він печеться у печі від полтавських майстрів, вариться на свіжому буряковому соці і карпатському лекварі зі слив. Лекваром називають закарпатське переварене сливове варення. Саме воно дає борщу насиченість, легку солодкість та приємний рожевий колір. Столик краще бронювати завчасно. Коштує порція борщу 230 грн.
Адреса: вул. Володимирська, 4
Час роботи: 10:00−22:00