Цікавий сніданок, смачний перекус. Яєчні мафіни зі шпинатом та сиром
Шпинатні яєчні кекси з сиром готуються швидко, просто й ідеально підійдуть для сніданку. Рецепт легко підлаштувати під власні вподобання, а ще страва дуже високобілкова.
Такі мафіни — це щось на кшталт порційної міні-фрітати. Страву зручно їсти на сніданок, перекусити нею в дорозі чи взяти на ланч посеред робочого дня. Ви можете зберігати кекси в холодильнику або морозильній камері протягом тижня. Вони природно не містять глютену, мають низький вміст вуглеводів і їх легко приготувати. Якщо ви не вживаєте якісь інгредієнти, вказані в списку, або просто хочете довершити страву, не бійтеся й експериментуйте, додаючи більше овочів, сиру чи білка.
Рецепт яєчних мафінів зі шпинатом
Інгредієнти:
- 10 великих яєць
- 1 ч. л. солі
- ¼ ч. л. чорного перцю
- ½ ч. л. часникового порошку
- ½ ч. л. сушеного базиліка
- 2 склянки нарізаного шпинату
- 1,5 склянки тертого сиру пармезан
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Вистеліть форму для кексів на 12 штук силіконовими вкладками або змажте олією. Відкладіть.
2. У велику миску для змішування розбийте яйця та збийте разом із сіллю та чорним перцем.
3. Змішайте часниковий порошок і базилік до однорідності. Додайте шпинат і сир. Рівномірно розподіліть у формочки для мафінів, заповнивши кожну приблизно на 2/3.
4. За бажанням посипте ще сиром. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 12−15 хвилин або до готовності.
Перед подачею кекси бажано розігріти.