Навіть не думайте! З якого м’яса не варто варити суп — пояснюють експерти
Щоб суп вийшов смачним, варто подбати про м’ясо, яке до нього додаєте (Фото: freepik)
Існує безліч видів супів, але це не означає, що будь-яке поєднання інгредієнтів у каструлі гарантує смачний результат. Є продукти, яких краще уникати.
Експерти не рекомендують додавати до супу жирні шматки м’яса, такі як свиняче черево або стейк рибай, пише TastingTable.
Хоча жир зазвичай додає стравам смаку, у супі він може створити небажану текстуру. Під час варіння жир витоплюється й піднімається на поверхню, утворюючи маслянисту плівку, яка псує відчуття під час їжі. До того ж деякі жирні шматки м’яса потребують більше часу, щоб розм’якнути. Якщо це підходить для тривалого приготування насиченого рагу, то супи, навпаки, потребують м’яса, яке швидко віддає смак бульйону й не вимагає годин на плиті.
Найкращий шматок м’яса для вашого супу залежить від того, яке м’ясо ви використовуєте, який саме суп ви готуєте, і від того, чи хочете ви, щоб м’ясо було головним інгредієнтом, чи лише одним зі складових. Шматки м’яса з кістками або хрящами, наприклад, ідеально підходять для створення насичених бульйонів. Використовуйте курячі тушки, яловичі гомілки або свинячі кістки для створення основи супу. Що стосується самого м’яса, вам потрібен нежирний шматок, який швидко готуватиметься, але не стане волокнистим або не розвалиться. Для класичного курячого супу з локшиною подрібнене попередньо відварене м’ясо грудки або стегна можна додати в самому кінці. Супи також чудово підходять для використання залишків курки-гриль.
Курячий суп з локшиною на обід - простий рецепт нашвидкоруч
Деякі супи готуються з яловичини або баранини. Простий спосіб додати яловичину до супу — це попередньо нарізані або поголені шматки м’яса, зазвичай вирізки або грудинки. Ці шматочки швидкого приготування додаються до в'єтнамського фо безпосередньо перед подачею, але можуть додати м’ясного смаку іншим стравам, таким як мінестроне. Купуючи баранину для супу, шукайте м’ясо молодих тварин. Воно не тільки має менше жиру, але й знаходиться поза м’язами, де його можна легко видалити. У баранині жир розподілений по всьому м’ясу, що робить його чудовим для грилю, але поганим для супу.
Суп фо на курці за сімейним рецептом в'єтнамської бабусі
Суп-пюре з цибулі порею: зігрівальний ефект для осінніх днів
Хоча фарш може містити більше жиру, не варто ігнорувати його як інгредієнт для супу. Головний секрет — обсмажити фарш окремо та злити зайвий жир перед тим, як додати його до страви. Фарш чудово підходить для модного супу-лазаньї, ситного супу з цибулею-пореєм та яловичим фаршем або для супу з курячими фрикадельками, пенне та мангольдом.
Суп з фрикадельками та капустою: просто і по-домашньому смачно