Наче в кав’ярні. Як зробити капучино з високою пінкою вдома — навіть без міксера

2 лютого, 08:05
Як збити молоко для капучино вдома (Фото: @eks.rei on Instagram)

Як збити молоко для капучино вдома (Фото: @eks.rei on Instagram)

Яке б гарне зерно та у вас не було, і як би правильно ви його не готували, капучино не вийде таким як у кав’ярні без гарної молочної пінки. Вам не потрібен спеціальний ручний збивач чи міксер, щоб це зробити, а лише кілька секретів.

Кавовий оглядач, бариста та блогер Данило Шевцов на своїй сторінці в ТікТок розповів, як можна збити молоко в домашніх умовах. Навіть без особливих пристроїв вийде приготувати ідеальний капучино та какао.

Реклама

Але спочатку пропонуємо розібратися загалом із поняття капучино, та чому воно у вас не виходить таким, як в улюбленому закладі.

Капучино вдома як в кав'ярні (Фото: @pophamsbakery on Instagram)
Капучино вдома як в кав'ярні / Фото: @pophamsbakery on Instagram

Капучино — це кавовий напій на основі еспресо. Саме воно є запорукою гладкого та насиченого напою, адже містить «густе тіло» на відміну від того, яке виходить в інших способах приготування. Наприклад, зробити капучино на каві з джезви (турки, ібрика) чи пуроверу (спосіб приготування, де ви готуєте каву проливним методом, як от фільтр) не є гарною ідеєю. Тому, знадобиться саме еспресо, яке готує лише кавомашина. Також капучино — це ідеальний баланс кави і парного молока з пінкою. У цій каві важлива структура та рівномірний розподіл елементів на рівні третини, а це можливо тільки за умови високої температури того ж молока. Тобто, додаючи до кави холодне, навіть збите молоко, результат не буде таким, який очікується. Майстерно приготований капучино має бути насиченим, але не кислим і мати м’який солодкуватий присмак молока.

Тепер, перейдімо до того, що нам потрібно для приготування молока з пінкою:

  1. Оберіть молоко жирністю від 2.5%. Можна використовувати також альтернативні види, але щоб вони містили потрібну жирність.
  2. Нагрійте молоко. Це можна робити у сотейнику на великому вогні.
  3. Відміряйте необхідну кількість молока. Наприклад, скористайтеся пітчером, якщо маєте, або налийте стільки, скільки вам потрібно для порції капучино чи какао.
  4. Нагрійте молоко до теплого стану. Воно швидко нагрівається, від однієї хвилини, тож перевіряйте постійно крапнувши трохи собі на руку, або скористайтеся термометром — температура має бути 60−65 градусів.
  5. Візьміть френч-прес (пристрій, який часто використовують для заварювання чаю) і налийте туди нагріте молоко. З допомогою сітчастої пластини збивайте молоко рухами вверх-вниз. Це займає до двох хвилин. Повітря буде проходити крізь дірочки, що наситить молоко маленькими порціями бульбашок.
  6. Перелийте збите молоко у чашку чи пінчер та простукайте дном по поверхні стола. Це потрібно для стабілізації піни та правильного розшарування.
  7. Наливайте молоко у ваш напій, для капучино це має бути гарячий еспресо, круговими рухами, а під кінець зробіть ніби зигзаг рукою, щоб отримати візерунок. Смачного!
@shevtsov.coffee Забув ще додати, що така схема підходить і для рослинного молока також👍 тому користуйтеся #кава #coffee #coffeedaily #latteart ♬ Vibe - G6A
Показати ще новини