Під час Великоднього тижня. Як приготувати яйця по-шотландськи з крашанок, що лишилися після свята
Деякі продукти з Великоднього кошика залишаються після свята и дуже важливо знайти їм правильне застосування.
Відомо, що яйця освячені під час Великодня не можна викидати. Що ж з ними робити? Наприклад, з крашанок можна зробити фаршировані яйця або приготувати їх по-шотландськи та здивувати сім'ю новою смачною та незвичною стравою.
Як приготувати з крашанок яйця по-шотландськи
Інгредієнти
Яйця зварені круто — 6 шт.
Фарш свинячий (можна інший) — 500 г
Яйця сирі — 2 шт.
Петрушка нарізана — 1 ст. л.
Цедра лимонна терта — 1 ч. л.
Спеції: чебрець, коріандр, мускатний горіх — щіпка
Борошно пшеничне — 2 ст. л.
Сухарі панірувальні — 1 ст. л.
Олія рослинна — 2 ст. л.
Сіль, перець — за смаком
Приготування
У зручну глибоку ємність покладіть фарш та розбийте одне сирі яйця.
Додайте спеції, сіль, перець та ретельно перемішайте.
Приготуйте дві тарілки та наповніть їх — одну борошном, другу панірувальними сухарями.
В окремі ємності збийте сире яйце.
Розігрійте духовку до 200 градусів та змажте деко олією.
Розділіть фарш на шість частин і загорніть в кожну ціле варене яйце.
Обваляйте яйця у фарші спочатку у борошні, потім у сухарях і викладіть на деко.
Поставте деко в духовку та запікайте яйця по 10−15 хвилин з кожного боку.
Вимкніть духовку, потримайте яйця в ній ще п’ять хвилин та подайте на стіл.
Смачного!