Під час Великоднього тижня. Як приготувати яйця по-шотландськи з крашанок, що лишилися після свята

7 травня 2024, 18:02

Деякі продукти з Великоднього кошика залишаються після свята и дуже важливо знайти їм правильне застосування.

Відомо, що яйця освячені під час Великодня не можна викидати. Що ж з ними робити? Наприклад, з крашанок можна зробити фаршировані яйця або приготувати їх по-шотландськи та здивувати сім'ю новою смачною та незвичною стравою.

Реклама

Як приготувати з крашанок яйця по-шотландськи

Інгредієнти

Яйця зварені круто — 6 шт.

Фарш свинячий (можна інший) — 500 г

Яйця сирі — 2 шт.

Петрушка нарізана — 1 ст. л.

Цедра лимонна терта — 1 ч. л.

Спеції: чебрець, коріандр, мускатний горіх — щіпка

Борошно пшеничне — 2 ст. л.

Сухарі панірувальні — 1 ст. л.

Олія рослинна — 2 ст. л.

Сіль, перець — за смаком

Приготування

У зручну глибоку ємність покладіть фарш та розбийте одне сирі яйця.

Додайте спеції, сіль, перець та ретельно перемішайте.

Приготуйте дві тарілки та наповніть їх — одну борошном, другу панірувальними сухарями.

В окремі ємності збийте сире яйце.

Розігрійте духовку до 200 градусів та змажте деко олією.

Розділіть фарш на шість частин і загорніть в кожну ціле варене яйце.

Обваляйте яйця у фарші спочатку у борошні, потім у сухарях і викладіть на деко.

Поставте деко в духовку та запікайте яйця по 10−15 хвилин з кожного боку.

Вимкніть духовку, потримайте яйця в ній ще п’ять хвилин та подайте на стіл.

Смачного!

Показати ще новини