З кисломолочного сиру. Як приготувати ніжний пудинг з ягодами або шоколадом
Смачний ніжний десерт з кисломолочного сиру буде до смаку дітям і дорослим.
Простий рецепт пудингу з кисломолочного сиру дозволяє без зайвих зусиль приготувати ніжний десерт, який стане ідеальним доповненням до будь-якого столу.
Як приготувати пудинг з кисломолочного сиру
Інгредієнти
Сир кисломолочний — 300 г
Молоко — ½ склянки
Желатин — 10 г
Цукор — за смаком
Ягоди, шоколад, фрукти — на власний смак
Приготування
Залийте желатин чвертю склянки молока та залиште.
Покладіть сир у зручну глибоку ємність, додайте цукор і збийте до однорідності. Для того, щоб маса вийшла без грудочок, якщо сир сухий, додайте до нього невелику кількість сметани або вершків.
Після того, як желатин настоїться, додайте у нього залишки молока та, перемішуючи, нагрійте на водяній бані або у мікрохвильовій печі до повного розчинення.
Якщо плануєте зробити пудинг з ягодами всередині, додайте їх у сирну масу та обережно перемішайте, щоб ягоди не дали сік і пудинг лишився білим.
Якщо плануєте кольоровий пудинг, можете збити ягоди з сирною масою блендером.
Візьміть желатин, який охолонув, додайте у сирну масу та перемішайте.
Розлийте отриману суміш у форми. Чим меншого розміру вони будуть, тим швидше пудинг застигне.
Поставте форми з пудингом в холодильник приблизно на пару годин.
Дістаньте готовий пудинг з холодильника, викладіть на пласкі тарілки або блюдо, прикрасьте ягодами, джемом або тертим шоколадом і подайте на стіл.
Смачного!