Щоб уникнути катастрофи. Чому важливо зберігати порядок додавання інгредієнтів під час готування випічки

12 серпня 2024, 19:04

Є деякі правила, яких ми дотримуємося на кухні, навіть не знаючи, чому вони існують.

Наприклад, одним із головних правил є завжди починати замішувати тісто з сухих інгредієнтів. Потім додайте вершкове масло та доповніть вологими інгредієнтами. Зазвичай кухарі просто дотриуються інструкцій в рецепті, не ставлячи під сумнів те, що у них написано, але, за словами @BenjaminTheBaker в Instagram, насправді є дуже вагома причина, чому варто робити саме так, як написано. Кожен ваш крок позначається на фінальному результаті - вашій випічці.

Реклама

Очевидно, порядок, у якому ви змішуєте інгредієнти, визначає спосіб випікання. Чи не найпоширеніший метод має назву creaming method. За словами Бенджаміна, він є його кращим способом випікання багатошарових тортів, оскільки забезпечує м’яку та оксамитову текстуру та запобігає утворенню клейковини.

З іншого боку, «метод кремування» — який він також демонструє у відео — передбачає змішування спочатку масла та цукру, потім мокрих, і наприкінці сухих інгредієнтів. Цей метод включає більше повітря на початкових етапах, що робить це його ідеальним для тих, хто хоче приготувати вищий і пухнастий торт.

Отже, якщо ви бажаєте отримати більш пухку основу вашого торта чи пирога, варто дотримуватися методики та черговості додавання інгредієнтів, що прописані у рецепті. Найвірогідніше, автори пробували різні способи замішування тіста, приготування та випікання, доки не знайшли ідеальний, а лише потім прописали його у рецепті. Проте не забувайте, що процес готування — це не завжди історія про суворе дотримання приписів, і час від часу на кухні можна і навіть треба креативити.

Показати ще новини