За шістнадцять хвилин. Як приготувати ніжний та вологий яблучний пиріг в мікрохвильовці
Яблучний пиріг, що буде танути у роті, можна дуже швидко приготувати без духовки.
Яблучний пиріг з мікрохвильової печі чимось нагадує шарлотку, але, на відміну від неї, він швидше печеться та виходить більш ніжним та вологим.
Як приготувати яблучний пиріг у мікрохвильовці
Інгредієнти
Яйця — 4 шт.
Борошно — 140 г
Цукор — 130 г
Яблука — 2 шт.
Олія — 1 ч. л.
Ванілін — щіпка
Сода — 0,3 ч. л.
Приготування
Поєднайте яйця з цукром та збийте блендером або міксером протягом трьох хвилин на повній потужності.
Додайте соду, ванілін та ретельно перемішайте, без збивання.
Потім додайте у кілька заходів борошно. Обов’язково просійте його, щоб пиріг вийшов пишним.
У вас має вийти тісто середньої консистенції - не дуже рідке, але й не густе.
Помийте яблука, виріжте серцевину та поріжте дрібними шматочками. Чим більше буде яблук, тим соковитішим вийде пиріг.
Додайте яблука у тісто та перемішайте його.
Змажте форму для мікрохвильової печі олією або застеліть пергаментом.
Покладіть тісто у форму та поставте у мікрохвильовку на 16 хвилин (при потужності 700 W).
Залиште готовий пиріг після приготування у мікрохвильовій печі ще на десять хвилин.
Дістаньте пиріг. Він вийде світлого кольору. Присипте його цукровою пудрою або залийте рідким шоколадом перед подачею на стіл.
Смачного!