Не треба варити. Проста вівсянка з бананом, яку можна приготувати звечора на сніданок
Відчуйте всі смаки бананового хліба, не вмикаючи духовку чи плиту. Ця легка «нічна» вівсянка стане простим, ситним і смачним сніданком.
Замініть коров’яче молоко на мигдальне, а замість волоських горіхів і подрібненого мигдалю використовуйте гарбузове або соняшникове насіння, якщо маєте алергію. Араїісове масло можна замінити шоколадною пастою. Щоб зробити страву більш ситною, додайте протеїновий порошок, насіння чіа чи льону. Але зауважте, що вам треба буде додати більше молока, щоб вівсянка не була занадто густою. Ви можете подавати таку вівсянку не лише з шматочками банана, але й з іншими фруктами і ягодами на ваш смак, а для більшої вершковості покладіть ложку ванільного йогурту в банку прямо перед тим, як їсти.
Подавайте таку вівсянку з чашкою трав’яного чаю чи горнятком домашнього лате. Щоб збагатити вівсянку ароматом, можете додати до неї трохи ванілі.
Рецепт «нічної» вівсянки з бананом
Інгредієнти:
- 2 дуже стиглих (коричневих) банана
- 3 столові ложки арахісового масла
- 1 чашка мигдального молока
- 1 склянка вівсяних пластівців
- 3 столові ложки подрібнених волоських горіхів
- 2 столові ложки кленового сиропу
- 1 чайна ложка кориці
- 1 чайна ложка ванілі
- 1 середньостиглий (жовтий) банан
- ¼ чашки подрібненого мигдалю
Приготування:
Розімніть коричневі банани виделкою в середній мисці.
Додайте арахісове масло і мигдальне молоко. Змішайте.
Всипте вівсянку, волоські горіхи, кленовий сироп, корицю та ваніль. Перемішайте.
Розподіліть суміш по 3 банках. Накрийте банки кришками і поставте в холодильник на ніч.
Перед подачею зверху покладіть скибочки свіжого банана та подрібнений мигдаль.