Запашний солодкий вінок. Секрети приготування традиційної та простої німецької випічки на Великдень
Що може бути краще ніж свіжа випічка із лимонною глазур’ю, з пухким тістом та кисломолочним сиром. Ви можете приготувати її на свято. У Німеччині святкуватимуть Великдень за західним стилем 31 березня. Публікуємо рецепт цієї святкової випічки.
Плести віночки — це прекрасна культурна традиція, яка певною мірою символізує весну. А якщо цей сплетений вінок буде ще й несказанно ароматним, пухким та солодким — ви неодмінно покращите собі та рідним настрій. Ця німецька випічка у формі вінка буде радувати око та ваші смакові рецептори.
Дріжджовий сирний вінок із глазур’ю
Інгредієнти для дріжджового тіста:
- 500 г борошна
- 1 брусок дріжджів
- 220 мл молока
- 40 г цукру
- 1 щіпка солі
- 80 г вершкового масла, м’якого
- 1 яйце
Для начинки:
- 1 яйце
- 50 г цукру
- 1 ч.л. тертої лимонної цедри
- ½ ч.л. кориці
- 200 г нежирного білого сиру кварк (замініть кисломолочним чи рикотою)
- 1 пакетик ванільного цукру
Для глазурі:
- 150 г цукрової пудри
- 3 ст.л. лимонного соку
Спосіб приготування:
- Нагрійте молоко з цукром і розчиніть у ньому дріжджі.
- Висипати борошно в миску, зробити в центрі ямку і влити молочно-дріжджову суміш.
- Посипте трохи борошна з краю лунки, накрийте і залиште підніматися в теплому місці на 10 хвилин.
- Після того, як опара підійде, додайте яйце, сіль та розм’якшене вершкове масло і вимішуйте до утворення однорідної текстури.
- Сформуйте з тіста кулю і знову поставте в тепле місце для підйому на 45 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку:
- Змішайте всі інгредієнти разом, поки суміш не стане щільною. Після закінчення часу відпочинку дріжджове тісто знову інтенсивно вимісіть руками і розкачайте в прямокутник на присипаній борошном поверхні.
- Вилийте начинку на тісто, залишаючи по краях 1−2 см вільного місця. Дріжджове тісто згорніть в рулет і розріжте вздовж.
- Два пасма косички перекрутити навколо себе один раз, а потім перекрутити їх одна в одну. Притисніть кінці разом і надайте форму кола. Найкраще викласти на деко, застелене папером для випічки, оскільки сирна начинка може трохи тікати.
- Накрийте кришкою і залишіть підійматися на 15 хвилин.
- Розігрійте духовку до 175 °C і випікайте булку протягом 35 хвилин до золотистої скоринки.
- Якщо ті частини вінка, де проглядається сиркова суміш, швидко зарум’яняться, просто накрийте всю випічку алюмінієвою фольгою.
- Змішайте цукрову пудру з лимонним соком і нанесіть на остиглий вінок.