Запашний солодкий вінок. Секрети приготування традиційної та простої німецької випічки на Великдень

14 березня 2024, 03:22

Що може бути краще ніж свіжа випічка із лимонною глазур’ю, з пухким тістом та кисломолочним сиром. Ви можете приготувати її на свято. У Німеччині святкуватимуть Великдень за західним стилем 31 березня. Публікуємо рецепт цієї святкової випічки.

Плести віночки — це прекрасна культурна традиція, яка певною мірою символізує весну. А якщо цей сплетений вінок буде ще й несказанно ароматним, пухким та солодким — ви неодмінно покращите собі та рідним настрій. Ця німецька випічка у формі вінка буде радувати око та ваші смакові рецептори.

Реклама

Дріжджовий вінок із сиром у розрізі (Фото: romeovip/depositphotos.com)
Дріжджовий вінок із сиром у розрізі / Фото: romeovip/depositphotos.com

Дріжджовий сирний вінок із глазур’ю

Інгредієнти для дріжджового тіста:

  • 500 г борошна
  • 1 брусок дріжджів
  • 220 мл молока
  • 40 г цукру
  • 1 щіпка солі
  • 80 г вершкового масла, м’якого
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри
  • ½ ч.л. кориці
  • 200 г нежирного білого сиру кварк (замініть кисломолочним чи рикотою)
  • 1 пакетик ванільного цукру

Для глазурі:

  • 150 г цукрової пудри
  • 3 ст.л. лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте молоко з цукром і розчиніть у ньому дріжджі.
  2. Висипати борошно в миску, зробити в центрі ямку і влити молочно-дріжджову суміш.
  3. Посипте трохи борошна з краю лунки, накрийте і залиште підніматися в теплому місці на 10 хвилин.
  4. Після того, як опара підійде, додайте яйце, сіль та розм’якшене вершкове масло і вимішуйте до утворення однорідної текстури.
  5. Сформуйте з тіста кулю і знову поставте в тепле місце для підйому на 45 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку:

  1. Змішайте всі інгредієнти разом, поки суміш не стане щільною. Після закінчення часу відпочинку дріжджове тісто знову інтенсивно вимісіть руками і розкачайте в прямокутник на присипаній борошном поверхні.
  2. Вилийте начинку на тісто, залишаючи по краях 1−2 см вільного місця. Дріжджове тісто згорніть в рулет і розріжте вздовж.
  3. Два пасма косички перекрутити навколо себе один раз, а потім перекрутити їх одна в одну. Притисніть кінці разом і надайте форму кола. Найкраще викласти на деко, застелене папером для випічки, оскільки сирна начинка може трохи тікати.
  4. Накрийте кришкою і залишіть підійматися на 15 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 175 °C і випікайте булку протягом 35 хвилин до золотистої скоринки.
  6. Якщо ті частини вінка, де проглядається сиркова суміш, швидко зарум’яняться, просто накрийте всю випічку алюмінієвою фольгою.
  7. Змішайте цукрову пудру з лимонним соком і нанесіть на остиглий вінок.
Показати ще новини