Рецепт, перевірений часом. Як приготувати ніжні сирні рогалики
Іноді достатньо зовсім небагато часу, щоб приготувати щось до чаю. Ділимося з вами перевіреним рецептом із дитинства, який точно під силу приготувати кожному.
Рогалики з тіста — простий десерт, який дуже швидко готується. Це класичне частування люблять багато хто, і його рецептів існує дуже багато. Розповідаємо, як швидко приготувати ніжні сирні рогалики, якими ви точно здивуєте близьких і гостей.
Зазначимо, що продукти під час приготування мають бути кімнатної температури — тоді з ними буде легше працювати, а тісто та начинка будуть правильної консистенції. Тому рекомендується заздалегідь дістати їх із холодильника.
Інгредієнти
- сир жирністю мінімум 15% - 250 г
- масло вершкове — 200 г
- яйця — 2 шт
- цукор — 2 столових ложки
- сіль — 1 чайних ложки
- розпушувач для тіста — 1 чайна ложка
- просіяне борошно — 500 г
Спосіб приготування
- Приготування починаємо з сиру. Якщо ви використовуєте домашній сир, його попередньо варто гарненько притиснути через марлю, щоб забрати зайву вологу.
- В окремій мисці розтопіть вершкове масло і трохи його охолодіть. Розтоплювати можна на паровій бані або в мікрохвильовці.
- В іншій ємності збийте яйця до однорідності.
- У великій мисці змішуємо сир, вершкове масло та яйця.
- Додаємо цукор, сіль, розпушувач і ще раз усе гарненько збиваємо.
- На цьому етапі починаємо вводити борошно. Не засипайте відразу все — починайте додавати потроху, ретельно розмішуючи. У підсумку має вийти гладке й еластичне тісто без грудочок.
- Отримане тісто розділіть на дві рівні частини, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник на 40−50 хвилин.
- Обидві частини тіста розкачайте так, щоб товщина була близько 5−6 міліметрів.
- Розріжте тісто на трикутники і загорніть їх у рогалики, починаючи з широкого краю.
- Викладіть отримані рогалики на форму для випікання. Можна змастити їх збитим яйцем і присипати цукром.
- Випікати за температури 180 градусів від 15 до 25 хвилин — точний час залежить від індивідуальних параметрів духовки.
- Подавати можна з джемом, сметаною, присипавши цукровою пудрою або без нічого.