Перевірений часом. Як приготувати пухкий кекс з цукатами, яйцями, борошном та цукром, що замінить будь-яку паску

11 квітня 2024, 18:31

Цей рецепт допоможе вам приготувати смачний, пухкий і вологий кекс з багатою кількістю цукатів. Він дуже простий у приготуванні й завжди виходить чудово, навіть у початківців.

Для приготування цього кексу вам знадобляться вершкове масло, яйця, цукор та, звичайно ж, цукати. Кекс відрізняється від інших випічок тим, що має вологу консистенцію, що робить його особливо смачним.

Реклама

Пухкий та вологий кекс на Великдень 2024: рецепт

Інгредієнти:

  • борошно — 250 г;
  • вершкове масло — 170 г;
  • цукор — 170 г;
  • родзинки — 100 г;
  • цукати — 70 г;
  • яйця — 3 шт;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • розпушувач тіста — 1 ч.л;
  • сіль — щіпка;
  • цукрова пудра для прикрашання.

Спосіб приготування:

  1. Родзинки замочуємо в гарячій воді та залишаємо на 10 хвилин. Протягом цього часу готуємо тісто.
  2. Для цього у глибоку миску кладемо м’яке вершкове масло і збиваємо його декілька хвилин до отримання світлого відтінку. Додаємо цукор, ванільний цукор, щіпку солі і продовжуємо збивати міксером кілька хвилин.
  3. По одному додаємо яйця до масла, продовжуючи збивати міксером. Збиваємо до утворення однорідної, повітряної маси. З родзинок виливаємо воду, обсушуємо їх паперовим рушником і додаємо 2 ложки борошна (беремо з загальної кількості борошна, зазначеної в рецепті).
  4. Перемішуємо. Додаємо родзинки і цукати у яйцево-масляну масу і ретельно перемішуємо вінчиком. Тут же додаємо просіяне борошно і розпушувач тіста. Ретельно вмішуємо борошно у тісто, можна використати міксер. Готове тісто має густу і в’язку консистенцію.
  5. Форму для кексу змащуємо рослинною олією і трохи присипаємо борошном. Розливаємо тісто у форму і випікаємо кекс у розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 60 хвилин.
  6. Готовий кекс виймаємо з форми і присипаємо цукровою пудрою. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини